komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Novo mesto

FOTO: Nevarno naraščanje rek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2012 10:52

Zaradi obilnih padavin poplavljajo reke Krka, Sava in Kolpa, razlila se je tudi Sotla. Do večera bodo omenjene reke še naraščale, opozarjajo hidrologi.

Z Agencije za okolje še sporočajo, da je reka Krka začela poplavljati v jutranjih urah. Danes do večera bo še naraščala in poplavljala v večjem obsegu. Poplavljene površine na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo danes čez dan povečevale.

Ljubljanica s pritoki na Ljubljanskem barju, Sava v Zasavju in na Krško-Brežiškem polju in Kolpa poplavljajo in še naraščajo. Naraščanje se bo umirilo tekom dneva.


Pretoki rek po vsej Sloveniji so veliki. Poplavljajo reke Vipava s pritoki, Idrijca s pritoki, Reka, Poljanska Sora in Sora, Gradaščica, Pšata in manjši vodotoki na Domžalskem polju, vodotoki na širšem celjskem območju, Dravinja, Mestinjščica, Sotla in manjši vodotoki v Posotelju. Poplavljene površine ob reki Vipavi so večje od običajnih in se bodo zadrževale še tekom dneva. Omenjene reke so zgodaj zjutraj dosegle najvišje pretoke in že počasi upadajo.