pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

FOTO: Noč knjige v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2016 07:45

Poročali smo že, da se projektu Noč knjige, ki v Sloveniji v sklopu Svetovnega dne knjige, poteka tretjič zapored, niso mogli upreti v srednji šoli v Črnomlju.

Noč knjige je mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljne gradnike zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev in spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti, domišljije in znanja v družbi. Akciji se bodo pridružili tudi črnomaljski srednješolci.

Tako včeraj, kot tudi še danes, ima vse od jutra do poznega večera knjiga polno besedo. Letos se je v projektu Noč knjige 2016 združilo 23 organizatorjev, več kot 400 prirediteljev dogodkov, bo s knjigo povezalo okoli 110.000 bralcev.


Letos se, kot rečeno, projektu ni mogla upreti niti Srednja šola Črnomelj, je povedala ena od mentoric in učiteljica slovenščine na Srednji šoli Črnomelj, Jelena Šikonja. V letu in na dan, ko obeležujemo 400 let smrti književnih velikanov Williama Shakespeara in Miguela de Cervantesa, bo srednješolcem vezana beseda segla do srca in jih povezala.

Ob mednarodnem dnevu knjige so tako prvič organizirali Večer poezije, ki se je v medioteki šole začel včeraj ob 19. uri. Več kot 20 udeležencev je sodelovalo z recitacijami pesmi v slovenščini, angleščini, nemščini in španščini, torej v jezikih, ki jih poučujejo na omenjeni šoli. Prof.Šikonja je povedala, da so veseli, da se je projektu pridružilo tudi nekaj fantov in prav po takšnem sodelovanju je črnomaljska srednja šola posebej znana.