Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

FOTO: Nova življenjska pot Branka Jurejevčiča

Piše: Škofija Novo mesto, J.P.

Čas objave:
26.06.2018 10:50

Novomeška stolnica je bila minuli konec tedna v barvah Bele Krajine. Na dan državnosti je novomeška škofija dobila novega duhovnika, ki bo služil Cerkvi na Slovenskem in slovenskemu narodu.

maša.JPG

Pri slovesni sveti maši je škof Andrej Glavan posvetil edinega letošnjega škofijskega novomašnika Branka Jurejevčiča iz Župnije Podzemelj. Posvečenja se je udeležilo veliko število duhovnikov, sorodnikov in vernikov. Prepeval je župnijski pevski zbor iz Podzemlja. 

zbor.png

V molitvi so prinašali svoje prošnje za letošnjega novomašnika, njegovo svetost in stanovitnost v duhovniškem služenju in za nove duhovne poklice, ki jih skupnost Cerkve potrebuje in si jih želi. Ob koncu svete maše so z zbranimi glasovi zapeli še državno himno in tako počastili osrednji slovenski državni praznik dan državnosti.

mašniško.JPG

Z zahvalno pesmijo so se zahvalili za domovino Slovenijo in novega novomašnika, ki bo služil novomeški škofiji, Cerkvi na Slovenskem in slovenskemu narodu. Ob koncu pa so prejeli še novomašni blagoslov po rokah dveh novomašnikov, kjer se je novo posvečenemu pridružil še novomašnik iz neokatehumenske skupnosti, Janez Barborič doma iz Šmarjete. Veselo druženje se je nato v sončnem vremenu nadaljevalo pred stolnico in na škofiji.

oltar.JPG

Letos še trije novomašniki v novomeški škofiji
V novomeški škofiji bodo letos poleg škofijskega novomašnika novo mašo – prvo mašo v domači župniji – obhajali še trije novomašniki iz redovnih skupnosti. Tako je novo mašo v nedeljo, 24. junija, v Šmarjeti že obhajal Janez Barborič, ki pripada neokatehumenski skupnosti. Mašniško posvečenje in novo mašo pa bosta v naslednjih tednih prejela in obhajala še jezuit pater Benjamin Bevc in kartuzijan pater Jaochim Schmidt. 

cerkev.JPG