stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Žužemberk

FOTO: Občina rabi izvajalce, ne zaviralce!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.02.2013 10:08

Župan občine Žužemberk Franc Škufca je ta teden sklical dva zbora občanov, v Žužemberku in na Dvoru.

Najprej so občani, ki so se včeraj v velikem številu zbrali v občinski prestolnici Žužemberk, prisluhnili županu Škufci in tudi odvetniku Borutu Škerlju iz novomeške odvetniške hiše. Oba sta obrazložila postopek vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju občine Žužemberk, katerega postopek je vodilo Državno pravobranilstvo v Ljubljani. Večina občanov (okoli 490) je z občino sklenila poravnavo in so postopki zaključeni, le štirje občani pa se s prejetim zneskom ne strinjajo. Glede na slišano pravno mnenje, argumente in pojasnila je prevladalo mnenje večine, da občina z vračanjem ni oškodovala občanov, imajo pa ti štirje občani možnost, da po sodni poti iztožijo želene zneske.

Občani so bili v nadaljevanju seznanjeni s potekom izgradnje največjih projektov v občini od širokopasovnega omrežja, vodovoda, fekalne kanalizacije do občinskega prostorskega načrta. Razpravljavci so se strinjali, da je vodovod nujen, hkrati pa opozorili na razpisane roke ter izbiro izvajalcev. Zavzeli so se, da bi se čim prej sprejel tudi prostorski načrt, da bi lahko gradili. Pripombe nekaterih opozicijskih svetnikov na samem zboru niso padla na plodna tla, še več občani so zaradi številnih ovadb, nenehnih pritožb na različne inštitucije, zaviranje različnih projektov zahtevali odgovornost in imena prijaviteljev. In to naj bi bil po besedah razpravljalcev eden izmed glavnih vzrokov, da OPN še ni sprejet.

Martin Grčar, član občinske uprave je med široko razpravo, ki je potekala natančno pojasnil in argumentiral različne postopke, ki jih občina vodi skupaj s strokovnjaki, tudi pri tlačnem vodu nove kanalizacije od Dvora do Žužemberka. Da bodo razvojni programi v občini uspešni, kakovost bivanja še boljša, je po besedah župana Franca Škufce pomembno v prihodnje, tudi skupno sodelovanje vseh občinske uprave, občinskih svetnikov in občanov.

Župan Škufca je prepričan, da bi »veliko lažje izpeljali in izvedli načrtovane projekte če bi opozicijski svetniki storili kakšen korak naprej, vprašali kako projekt izpeljati in pomagali tudi pri iskanju financ.«

Za povezovanje in delo v skupno dobro se je zavzel tudi direktor občinske uprave Jaques Gros in pri tem opozoril, da ne bo dovolil blatenja in omaleževanja svojih sodelavcev s strani nekaterih.