Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO&AVDIO: Občni zbor Društva vinogradnikov Semič

Piše: B.V.

Čas objave:
04.02.2019 12:07

V nedeljo so se na letnem občnem zboru sestali člani vinogradniškega društva Semič, ki so razpravljali o desetih točkah dnevnega reda.

Poročila so podali predsednik Ivan Bukovec, tajnik Oskar Hudak in blagajničarka Milena Novina. Bukovec je člane seznanil o delu v minulem letu, ki je bilo zelo pestro. Pripravili so veliko izobraževanj, o škropljenju in o kletarjenju. Imeli so tudi dve strokovni ekskurziji v Italijo in Vipavo. Jeseni so organizirali ocenjevanje mladih vin in martinovanje s povorko.
Sprejeli so tudi plan dela društva za letos. Zopet bodo imeli veliko dela, saj so že imeli prikaz rezanja trt, pripravljajo valentinovo v Gorencih in Jožefovo na Gradniku, na obeh prireditvah pa bo ocenjevanje vin in vinogradniški pohod po Uradniških goricah. Letos si želijo, da bi imeli v muzeju vinogradniško klet, kjer bi obiskovalcem promovirali svoja vina. Pripravljajo tudi ekskurziji na Rab in v Makedonijo, jeseni pa ocenjevanje mladih vin in Martinovo. Imeli so tudi volitve, na katerih so izvolili novo blagajničarko Ireno Kambič. Najzaslužnejšim pa so podelili priznanja za njihovo delo v društvu. Sprejeli so 19 novih članov, skupaj z njimi je zdaj 270 članov društva. Pozdravila jih je semiška županja Polona Kambič, ki jim je zagotovila, da se bo tudi občina potrudila za klet obnovljenega muzeja, a hkrati poudarila, da za dejavnost potrebujejo kletarja.
Pred poročili so zapeli Semiški Klobukarji, ki je moški pevski zbor društva vinogradnikov Semič.

županja Semiča Polona Kambič


Ivan Bukovec, predsednik društva vinogradnikov Semič