franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Semič

FOTO: Obnovili vodovod na Trebnjem Vrhu

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2017 07:06

Vaščani Trebnjega Vrha pri Semiču so se razveselil prenovljenega vodovoda.

Ker obstoječe cevi premajhnega premera (1 cola) na vodovodu Trebnjega Vrha pri Semiču niso več zmogle zadovoljiti vseh potreb sodobnega načina življenja in dejavnega kmetovanja, je Občina Semič prisluhnila vaščanom in že leta 2008 naročila in pridobila projektno dokumentacijo za obnovo vodovoda Trebnji Vrh. Predvidena trasa vodovoda je po tem projektu potekala od navezave na obstoječi cevovod v ulici Pod Progo, preko Drag do naselja Trebnji Vrh.

Pri sprejemu proračuna za leto 2017 so se na Občini tako odločili, da se sredstva omrežnin, ki so namenjena obnovi infrastrukture, usmerijo za obnovo nekaterih vodovodnih sistemov, ki so je najbolj potrebni: to je skoraj 200 m cevovoda na Gabru, telemetrija na črpališču Blatnik in seveda tudi odcep proti Trebnjemu Vrhu, ki ga so slavnostno predalo namenu v petek. Ko so pred začetkom investicijskih del pridobivali soglasja lastnikov zemljišč, so v začetnem delu, v ulici Pod progo, naleteli na težave. Po preigravanju različnih variant so poiskali rešitev, s katero so imeli pokritje s strani lastnikov zemljišč, izbrali primernejši teren za gradbena dela in istočasno obnovili del cevovoda v Spodnjih Gorenjcih. Tako so ubrali novo traso, in sicer od GD v Gorenjcih čez ulico Drage in naprej do Trebnjega Vrha.

Dela, ki so bila končana v predvidenem roku, so stala 119.207,35 € , obsegala pa so cevovod v dolžini 856 m in premera cevi 100 mm, kar omogoča nemoteno oskrbo in tudi požarno vodo na 4. novih nadzemnih hidrantih.

Polona Kambič o odprtju vodovoda