Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Pester 'Nakup pod zvezdami' v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.06.2016 10:58

Staro mestno jedro Krškega je sinoči zaživelo. Obiskovalci Nakupa pod zvezdami, ki sta ga pripravila Občina Krško in Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z različnimi društvi in organizacijami, so lahko izbirali med pestro kulinarično ponudbo in popusti domačih ponudnikov ter se zabavali ob pestrem spremljevalnem programu za vse generacije.

Tako kot lansko jesen je tudi tokratni Nakup pod zvezdami ponujal pestro in ugodno ponudbo lokalnih trgovcev in gostincev, raznoliko kulinarično ponudbo in kuhinjo na prostem, ki jo je letos popestril Fer Fud 2, kulinarične delavnice, različne delavnice za najmlajše, ki jih je pripravila Zveza prijateljev mladine Krško,…

Na treh različnih prizoriščih so poskrbeli za zabavo za različne generacije. Za uvodni pozdrav so poskrbeli člani Pihalnega orkestra Krško in Mažoretnega kluba Baton. Na prvem prizorišču pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice se je predstavila Vitanova z Brainobrain, Mažoretni klub Baton, Anja Hrastovšek in Urša Supej ter domača glasbena zasedba Uranium Pills.

Na ulici pri mestnem parku so v okviru Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti stari Krčani s prižigalcem luči Albo, Rajhenburška gospoda in trapisti iz turističnega in kulturnega društva Svoboda Brestanica ter člani DKD Svoboda Senovo poskrbeli za skok v zgodovino občine Krško in Krškega.

Pri Mestnem muzeju Krško so najmlajše pričakali in zabavali Kekec, Bedanec in Pehta iz Kulturnega društva Svoboda Brestanica, za glasbo in ples je poskrbela Glasbena šola Krško, tisti bolj ustvarjalni pa so se preizkusili v delavnicah oblikovanja z glino pred Mencingerjevo hišo lončarskega ateljeja Bernhard manufaktura. K plesu so obiskovalce povabili plesalci luči iz Hiše narave in Plesnega kluba Lukec ter orientalske plesalke Femy, ljubitelji mode pa so prišli na svoj račun z ogledom modne revije Alkimija. Za sceno in ugodno počutje na ulici so tudi letos poskrbele članice društva Prostor vmes.