901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Črnomelj

FOTO: Petrol bo v Črnomlju skrbel za javno razsvetljavo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.10.2016 06:34

Občina Črnomelj je z izbranim prijaviteljem, družbo Petrol včeraj podpisala koncesijsko pogodbo za opravljanje lokalne gospodarske javne službe posodobitve, upravljanja in vzdrževanja javne razsvetljave in svetlobne prometne signalizacije v Občini Črnomelj.

S podpisom koncesijske pogodbe je gospodarska javna služba vzdrževanja javne razsvetljave urejena skladno z zakonodajo, hkrati pa je zagotovljena tudi njena posodobitev oziroma uskladitev z zahtevami uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja.

Predvidoma do konca leta bodo vse neustrezne svetilke javne razsvetljave v občini zamenjane z najbolj varčnimi in trajnimi LED svetilkami, kar bo zmanjšalo porabo električne energije za 60 odstotkov. Iz dela prihrankov na stroških za električno energijo se bo koncesionarju v 12. letih poplačala investicija v posodobitev razsvetljave.

Ker bodo imele zamenjane svetilke garancijsko dobo 10 let, posledično računamo tudi na manjše stroške vzdrževanja javne razsvetljave. Tako bo več sredstev iz tega naslova lahko namenjenih za dograditev javne razsvetljave.

"Do konca oktobra oziroma takoj po pričetku izvajanja koncesije bomo na naši spletni strani www.crnomelj.si objavili kontaktne podatke za prijavo napak na razsvetljavi ali svetlobni prometni signalizaciji ter za pritožbe na izvajanje koncesije," so sporočili iz občine Črnomelj.