pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Plesni par iz Plesnega kluba Novo mesto ponovno na stopničkah

Piše: PK Nm

Čas objave:
07.03.2018 08:04

Ivančna Gorica je minulo nedeljo gostila DRŽAVNO PRVENSTVO V LATINSKO-AMERIŠKIH PLESIH za leto 2018, ki ga je organizirala Plesna zveza Slovenije. Bronasto odličje za plesni par Nal Lakič in Jasna Potočar iz Plesnega kluba Novo mesto je nov dosežek, ki je spodbuda za klub in plesalca. V številčno najmočnejši kategoriji starejših mladincev sta več kot prepričljivo osvojila 3. mesto.

V latinsko-ameriških plesih se je pomerilo 51 plesnih parov iz 13 slovenskih plesnih klubov in društev v vseh starostnih kategorijah. Naslove državnih prvakov si je tako priborilo 9 plesnih parov, ki bodo zastopali Slovenijo na svetovnih prvenstvih.

Dvorana OŠ Stična je bila skoraj premajhna za številno občinstvo, ki je burno navijalo in spodbujalo plesalce. Prav vsi so plesali z užitkom in pokazali najboljše nastope. Nekateri rezultati so bili presenetljivi, stopničke za Plesni klub Novo mesto pa nikakor niso bile presenečenje, saj sta Jasna Potočar in Nal Lakič vseh pet plesov odplesala zelo prepričljivo in osvojila bronasto medaljo. Močna podpora navijačev iz cele Slovenije jima je bila velika motivacija, saj sta na plesišču zablestela in očarala mnoge gledalce.

V naslednjih mesecih ju čakajo mednarodne WDSF Open tekme od Italije do Rusije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Tekmovala bosta v standardnih in latinsko-ameriških plesih ter si nabirala prepotrebne izkušnje in rating točke za napredovanje na lestvici plesnih parov.