stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Loški Potok

FOTO: Po štirih mesecih po enem pasu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.09.2016 18:19

Od tretjega maja je bila do danes zjutraj zaprta za ves promet regionalna cesta Trava –Podplanina. Kljub temu, da je cesta - delno - odprta, pa je ogorčenje voznikov občutno.

Zaradi obnove bornih 50 metrov plazečega odseka na mikrolokaciji tik pod odcepom za Pungert sta brez povezave z občino Loški Potok ostali naselji Črni Potok in Podplanina nad Čabranko.
Dostop v te vasi je tačas bil mogoč le po približno dvajset kilometrov daljši krožni poti, čez Stari in Novi Kot ter hrvaška Prezid in Čabar. Uporabniki ceste, ki je bila z utrjenimi kamnitimi zložbami v celoti obnovljena med Travo in Podplanino leta 2000, so se na pristojne nenehno pritoževali, saj so večkrat podaljševali rok za dokončanje del.

Sprva je bilo načrtovano, da bo plazeči odsek saniran junija, nato julija, nazadnje v začetku avgusta. A je izvajalec del, CGP Novo mesto, roke vedno prestavljal, saj so se sproti pojavljale težave zaradi plazovitega terena, večkrat jim je zagodlo tudi vreme. Uporabniki ceste bi to vse razumeli, če bi bil plazeči odsek v celoti obnovili.


Danes zjutraj pa so odprli le polovico ceste, kar pomeni, da promet znova poteka enosmerno izmenično, za nameček pa je ta del še vedno v makadamski izvedbi.

Kdaj bo v celoti dokončan in asfaltiran ter predvsem varen za uporabo, sodeč po dosedanjih izkušnjah očitno ne more nihče več napovedati.