pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

Foto: Podelitev priznanj CZ Občine Črnomelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.03.2016 15:54

Prireditev v počastitev dneva civilne zaščite s svečano podelitvijo priznanj CZ Občine Črnomelj je včeraj potekala v sejni sobi Občine Črnomelj.

Za kulturni program, ki ga je povezoval Jaka Birkelbach, so poskrbele učenke Glasbene šole Črnomelj pod mentorstvom Bojana Rističa ter recitatorji Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj Jan Škof, Loti Čufer, Daša Schweiger in Sara Banovec pod mentorstvom Bernarde Starašinič.
Prisotne so uvodoma pozdravili Jože Weiss, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič, županja občine Črnomelj, ter Klemen Gorše, vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto.

Kot zahvalo in pozornost posameznikom in organizacijam, ki so s svojo prizadevnostjo za uspešnost skupnega dela še posebej izstopali sta poveljnik Štaba CZ Občine Črnomelj Jože Weiss in županja Mojca Čemas Stjepanovič podelila naslednja priznanja:

1. Štab CZ Občine Črnomelj je sprejel sklep, da se Prostovoljnim gasilskim društvom, ki v letu 2016 praznujejo jubilejne obletnice delovanja v znak pozornosti in oddolžitev podelijo naslednja priznanja:
? PGD Vranoviči za 60 let aktivnega delovanja bronasti trak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,
? PGD Tribuče za 80 let aktivnega delovanje srebrni trak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,
? PGD Petrova vas za 90 let aktivnega delovanja srebrni trak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,
? PGD Mavrlen za 110 let aktivnega delovanja zlati trak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj.

2. Štab Civilne zaščite Občine Črnomelj je sprejel sklep, da se v letu 2016 podelijo priznanja naslednjim posameznikom:
? Srečko Adlešič, član poveljstva PGD Vinica, poveljnik sektorja Vinica in član poveljstva gasilske zveze Črnomelj je prejel bronasti znak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,

? Jurij Špehar, poveljnik PGD Radenci, poveljnik sektorja Stari trg ob Kolpi in član poveljstva gasilske zveze Črnomelj je prejel bronasti znak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,
? Janez Dražumerič, poveljnik PGD Tribuče, poveljnik sektorja Adlešiči in član poveljstva gasilske zveze Črnomelj je prejel bronasti znak Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj.

3. Zlati trak kot najvišje priznanje civilne zaščite občine Črnomelj se podeljuje kot priznanje posameznikom, skupinam in organizacijam za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč, za pomembne dosežke, hrabra dejanja ter druge izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah.

V letu 2016 zlati trak prejmeta dva dolgoletna člana štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj, in sicer:
? Zdenka Vrtin (Obrazložitev priznanja: Zdenka Vrtin je bila dolgoletna članica štaba CZ občine Črnomelj. Svoje poklicno znanje je uspešno prenašala na več rodov različnih služb v sestavi CZ občine Črnomelj. Delovala je na področju RKB zaščite in kot mentorica ekipam prve pomoči. S svojim pedagoškim pristopom je uspela pripraviti ekipe prve pomoči tako, da so dosegale vidne rezultate tudi na državnem nivoju. Zaredi svojega strokovnega pristopa k prenašanju znanja, je bila vrsto let nepogrešljiva pri ocenjevanju usposobljenosti ekip prve pomoči v sestavi operativnih enot Prostovoljnih gasilskih društev v gasilski zvezi Črnomelj.)

? Anton Banovec (Obrazložitev priznanja: Anton Banovec je oseba, ki je pustila trajen pečat v sistemu zaščite in reševanja v občini Črnomelj. S svojim zagnanim, neutrudnim delom, polnim entuziazma že od leta 1963 deluje v različnih organizacijah, ki so povezane s sedanjim sistemom zaščite in reševanja. Vrsto let je opravljal naloge poveljnika gasilske zveze Črnomelj, v zadnjih dveh mandatih pa opravlja funkcijo predsednika GZ Črnomelj. Zavedajoč se širine področja zaščite in reševanja je prevzel poveljevanje štabu CZ občine Črnomelj in svoje bogate izkušnje iz vodenja velikih organizacij vnesel tudi v vodenje štaba CZ. Vodenje štaba CZ občine Črnomelj je opravljal do leta 2016 in sistem zaščite in reševanja v občini Črnomelj, kot ga poznamo danes, je v veliki meri ravno delo Antona Banovca.)


foto: Tomislav Urh