pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Raka

FOTO: Podjetništvo skozi oči fotografa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.08.2016 16:06

Vzporedno s slavnosno sejo sveta KS Raka, ki je včeraj na gradu Raka, so članice Šolskega sklada OŠ Raka z VVE pripravile fotografsko razstavo v prostorih gradu, kjer je sodelovalo 16 učencev, 5 fotografov in 19 podjetnikov.




Pod naslovom Fotografski razgledi z Rake in podnaslovom Podjetništvo skozi oči fotografa so želeli izpostaviti to močno vejo krajevne skupnosti. V Krajevni skupnosti Raka imajo namreč po uradnih podatkih registra AJPES in Gospodarske zbornice Slovenije Območne zbornice Posavje, skupaj 113 samostojnih podjetnikov in gospodarskih družb. V preteklem letu so oboji skupaj ustvarili 49, 2 milijona evrov prihodkov, oziroma več kot 6,7 milijona evrov dodane vrednosti. Povrečna dodana vrednost na zaposlenega je krepko nad slovenskim povprečjem. Ni zanemarljivo dejstvo, da vsa omenjena podjetja zaposlujejo domačine in posledično skrbijo za domače družine.

Tudi zaradi omenjenega so izpostavili podjetništvo domačih ljudi, ki se s svojimi podjetji, obrtmi, gospodarskimi družbami trudijo, da poklici, ki površinsko tonejo v pozabo, ostajajo živi, kajti tudi v domačem kraju je možnost pridobiti zlato delovno mesto. Za sodelujoče učence je tovrsten fotografski pristop pomenil pridobitev novih znanj na področju umetnosti, spoznati kraj in dejavnosti na nov, malo drugačen način, izraziti svoje ideje in okrepiti zavest in misel »Tu sem doma«. Pričujoče fotografije so lep začetek medsebojne korelacije med podjetniki in šolo, saj si želijo, da bi skupaj raziskovali in spoznavali poklicne priložnosti, da bi izkoristili znanje, ki se ponuja.

Pri projektu so s svojim strokovnim znanjem pomagali in sodelovali fotografinja Sonja Kralj ter fotografi Robert Kokolj, Anton Žbogar in Boštjan Colarič, svoj del k projektu pa je prispeval tudi gospod Franc Levičar, župnik na Raki, tudi ljubiteljski fotograf.

Vse fotografije so učenci podjetnikom in obiskovalcem, ki so jih želeli, poklonili, kdor je želel pa je lahko prostovoljno prispeval za dejavnosti Šolskega sklada.