franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Potujemo in raziskujemo

Piše: M.B., M.R.

Čas objave:
23.09.2019 08:42

Otroci iz skupine Delfinčki in strokovni delavki so minuli četrtek preživeli poseben dan. Pričeli so uresničevati želje in ideje otrok o spoznavanju njihove občine v povezavi z lokalno skupnostjo.

V vrtcu so na zemljevidu označili načrtovano pot, ki jih je peljala iz kraja v kraj, kjer prebivajo otroci skupine. Otroci so na zemljevidu poiskali domač kraj in tja nalepili svojo sliko. Tako so otroci spoznali kdo živi v istem kraju in kdo v okolici. Idejo so razširjali naprej in razmišljali kako bi si v skladu z načeli trajnostne mobilnosti ogledali bližnje kraje. Prišli so na idejo o vožnji z avtobusom in prosili župana Francija Vovka za sodelovanje. Župan je njihovo idejo z veseljem podprl.


Na avtobusni postaji pred vrtcem so jih pričakali tamkajšnji komandir Tomaž Agnič, ravnateljica Andreja Koščak in župan Franci Vovk. Veseli so bili, da se je raziskovanju pridružila tudi ravnateljica in da je z njimi spoznavala okolico.
Komandir Tomaž Agnič je poudarjal pomen varnosti na avtobusu in preverjal pravilnosti zapetih varnostnih pasov. Po prijetnem pozdravu in pogovoru so pričeli z raziskovanjem.


Pot jih je peljala skozi Dolenjske Toplice proti kraju Črmošnjice, kjer so si ogledali CŠOD Lipa, kamor bodo v decembru odšli v vrtec v naravi. Pot so nadaljevali nazaj proti Soteski, kjer so si ogledali muzej starodobnih vozil. Župan jih je popeljal skozi razstavo in povedal veliko zanimivosti. Ko so se vračali, jih je na poti čakalo županovo presenečenje. Avtobus je ustavil v Loški vasi, kjer so se v gostišču posladkali s palačinkami, sladoledom in sokom.


Ob skupnem druženju in zanimivosti jim je dopoldne hitro minilo. V vrtec so se vrnili z novimi izkušnjami in doživetji.
»Otroci in strokovni delavki skupine Delfinčki se lepo zahvaljujemo g. županu Franciju Vovku, g. komandirju Tomažu Agniču in ga. ravnateljici Andreji Koščak za lepo preživeto dopoldne in podporo pri uresničitev naših idej,« so še sporočili iz topliškega vrtca.