urša drofenik nejc_fon-6292 Odkrito.si

Uršo Drofenik boli srce

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

ana praznik Njena.si

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe

Novice Novo mesto

FOTO: Začetek rekonstrukcije ceste na Drski

Piše: MO NM / U.K.

Čas objave:
26.09.2018 11:09

V tem tednu so se pričela rekonstrukcijska dela ceste na Drski – na odseku od križišča s Šegovo do konca slepe ulice pri železniški progi. Rekonstrukcija poteka v spodnjem delu ulice Drska, in sicer v skupni dolžini približno 320 metrov.

Dela zajemajo izgradnjo pločnika, javne razsvetljave, komunalne infrastrukture in sanacijo cestišča ter potekajo tudi na pešpoti, ki jo pogosto uporabljajo dijaki ŠC Novo mesto. Dijaki naj zaradi izvedbe del za šolsko pot uporabijo urejen pločnik v smeri Šmihelske ceste.

Mestna občina Novo mesto z rekonstrukcijo ceste na Drski nadaljuje urejanje enega prometno najbolj obremenjenih delov občine. Po zaključku del bodo občani pridobili urejeno cestno površino, kjer bo polovica površine predvidena za motorni promet in druga polovica za pešce ter kolesarje. Najbolj izpostavljen del ulice Drska bo tako varnejši in primernejši za dnevne migracije, katerih pretežni del so dijaki in študenti Šolskega centra Novo mesto.
Ker gre za celostno in premišljeno rekonstrukcijo bo vrednostno pretežni del investicije namenjen nujni obnovi za mesto pomembnih obstoječih komunalnih vodov, ki niso bili predmet vzdrževanja že vsaj od leta 1987. Skupna vrednost rekonstrukcije sicer znaša 624.485,97 (brez DDV), dela pa bodo predvidoma potekala do konca leta.