ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

Razkrivamo, koliko stanejo modni kosi Melanie

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

špela g Svet24.si

Špela je spet imela težave z mandlji

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

Novice Novo mesto

FOTO: Začetek rekonstrukcije ceste na Drski

Piše: MO NM / U.K.

Čas objave:
26.09.2018 11:09

V tem tednu so se pričela rekonstrukcijska dela ceste na Drski – na odseku od križišča s Šegovo do konca slepe ulice pri železniški progi. Rekonstrukcija poteka v spodnjem delu ulice Drska, in sicer v skupni dolžini približno 320 metrov.

Dela zajemajo izgradnjo pločnika, javne razsvetljave, komunalne infrastrukture in sanacijo cestišča ter potekajo tudi na pešpoti, ki jo pogosto uporabljajo dijaki ŠC Novo mesto. Dijaki naj zaradi izvedbe del za šolsko pot uporabijo urejen pločnik v smeri Šmihelske ceste.

Mestna občina Novo mesto z rekonstrukcijo ceste na Drski nadaljuje urejanje enega prometno najbolj obremenjenih delov občine. Po zaključku del bodo občani pridobili urejeno cestno površino, kjer bo polovica površine predvidena za motorni promet in druga polovica za pešce ter kolesarje. Najbolj izpostavljen del ulice Drska bo tako varnejši in primernejši za dnevne migracije, katerih pretežni del so dijaki in študenti Šolskega centra Novo mesto.
Ker gre za celostno in premišljeno rekonstrukcijo bo vrednostno pretežni del investicije namenjen nujni obnovi za mesto pomembnih obstoječih komunalnih vodov, ki niso bili predmet vzdrževanja že vsaj od leta 1987. Skupna vrednost rekonstrukcije sicer znaša 624.485,97 (brez DDV), dela pa bodo predvidoma potekala do konca leta.