nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Kočevje

FOTO: Prizadevni krajani Mozlja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.07.2016 10:14

Krajevna skupnost Mozelj-Livold s 1600 prebivalci je tretja največja v občini Kočevje. Ima, tako kot druge lokalne enote, kar precej razvojnih težav in kar je spodbudno paleto načrtov za oživitev vasi in naselja na svojemu območju.

Drugi mandat KS vodi Gojko Bunjevac iz Mozlja, ki je napel vse moči, da bi Mozeljski podružnici, ki je zaradi upada števila otrok (šolski okoliš Mozelj, Kačji Potok, Rajndol, Knežja Lipa in Spodnji Log) zaprla vrata učenosti davnega leta 1976, vrnil vsaj malo nekdanjega poslanstva. »Do lani je bil vhod v šolo trdno zaklenjen, notranjost se je bolj ali manj sesuvala, spominska plošča iz časa osamosvojitve na dvorišču pa priča, da so se ljudje v njej zadrževali leta 1991,« je oznanil Bunjevac.

Naposled je občina prisluhnila, v enem letu je lično uredila pritlične prostore, ki jih bodo vaščani uporabljali za društvene in druge namene.« Žuli me zatohlo nadstropje, ki prav tako kliče po obnovi.

Gor bi lahko uredili prostor za en razred, seveda z nekdanjo opremo in pohištvom (stoli, klopi, tabla), po vzorcu ene šole v Beli Krajini.


Obiskovalcem bi predstavili zgodovino kraja, tudi v Kočevarskemu narečju,« je načrtov poln Bunjevac. In ne le to, predsednik upa, da bodo zmogli tudi denar za nakup defibratorja, ki ga bodo namestili v spodnjemu Logu. To napravo imajo že v Črnem Potoku, Knežji Lipi in Mozlju.