stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

FOTO: Priznanja novomeškim krvodajalcem jubilantom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2017 12:15

Matjaž Šinkovc je kar 180-krat že daroval svojo kri in včeraj prejel priznanje, tako kot mnogi drugi, ki so se za to humano dejanje odločili vsaj 40-krat.

Območno združenje RK Novo mesto je včeraj v Gostišču Loka pripravilo podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom iz Mestne občine Novo mesto.

Povabili so 54 jubilantov, ki so prejeli priznanje za od 40- krat do 180-krat darovano kri. Krvodajalce je nagovoril predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut, ki je poudaril, da smo v Sloveniji upravičeno ponosni na vse, ki so vključeni v sistem, ki zagotavljajo nacionalno samozadostnost s kakovostno in varno krvjo ter tako omogočajo učinkovito delovanje sodobnega zdravstvenega sistema in nemoteno preskrbo s krvjo. V imenu Mestne občine Novo mesto je krvodajalce pozdravil in jim čestital župan Gregor Macedoni, v imenu RKS generalna sekretarka Renata Brunskole, v imenu Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto pa se jim je zahvalila Silva Kotar.

Nastopil je otroški pevski zbor OŠ Otočec pod mentorstvom Ditke Zupančič in instrumentalistki - na violini Lora Kene, s flavto pa Neža Zupančič, prav tako učenki otoške osnovne šole.

Za 100-krat darovano kri je priznanje prejel Zdravko Golob, za 120- Anton Bukovec, Marjan Kocjan in Ivan Pavc, za 180-krat pa Matjaž Šinkovc.