opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Novice

Priznanje za Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2019 11:14

Mestna občina Novo mesto prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti.

Mestna občina Novo mesto je na včerajšnjem zaključnem dogodku tokratnega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Kopru prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti in sodelovanje pri projektu ETM, v katerega se je letos prvič vključilo kar 80 občin.
Na zaključnem dogodku so organizatorji razglasili zmagovalni in najbolj aktivne občine. Zmagovalki letošnjega ETM, ki je potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti, sta Mestna občina Maribor in Občina Kočevje. Posebna priznanja za aktivne občine pa so poleg Mestne občine Novo mesto, prejele še Mestna občina Nova Gorica ter občine Medvode, Krško, Brežice in Sevnica.
V Mestni občini Novo mesto sicer aktivnosti na področju trajnostne mobilnosti potekajo vse leto, še dodatno pa jih okrepijo v času ETM. Letos je občina z namenom spodbujanja sprememb mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov ponovno pripravila izobraževalne, športne in družbeno zanimive aktivnosti, ki so privabile številne obiskovalce.
Novomeška občina je bila za prizadevanja na področju trajnostne mobilnosti in ukrepov nagrajena že v preteklih letih, leta 2017 je v kategoriji mestnih občin osvojila prvo mesto, lani pa se je prav tako kot letos uvrstila v finale in prejela priznanje za najbolj aktivno občino, ob čemur je razveseljivo dejstvo, da so omenjena prizadevanja na področju trajnostnega razvoja prepoznana na državni ravni.