Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Novo mesto

FOTO: Proslava na OŠ Dragotina Ketteja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2017 15:51

Na Osnovni šoli Dragotina Ketteja so danes pripravili proslavo ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika. Pridružili so se jim mnogi starši, upokojene sodelavke, varovanci CUDV Draga-Dnevni center Novo mesto, učenci OŠ Drska in dijaki Srednje vzgojiteljske šole.

V uvodu se je predstavil učiteljski pevski zbor in z recitacijo in petjem zbrane popeljal skozi Zdravljico, nato pa so učenci medijskega krožka predstavili življenje in delo Franceta Prešerna.  Devetošolca Naja Oberč in Luka Kramar sta bila zelo vesela priznanja za dolgoletno aktivno sodelovanje pri dramskem krožku, instrumentalnem krožku in na drugih kulturnih področjih. Brez učiteljice Jasne Banovec, prav tako letošnje dobitnice Kettejeve nagrade, pa ne mine nobena prireditev na šoli. Vodi dramski krožek, režira gledališke predstave in se aktivno vključuje v vse kulturne dejavnosti.

V zadnjem delu prireditve so se prisotni prepustili gledališko-plesni predstavi Ena ptička priletela, ki je sklop slovenskih otroških ljudskih pesmi, plesov in iger. Avtorica predstave Darinka Pirc je približala drobce zakladnice slovenske ljudske umetnosti in jim dodala pridih sodobnosti. Učenci in učitelji so z gosti, ljudskimi pevci Ivanjčani, doživeto odpeli in odigrali predstavo ter obiskovalce popeljali v preteklost.