Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

FOTO: Prvi teden Črnfesta navdušil

Piše: V.A.

Čas objave:
26.08.2019 16:06

Črnfest je festival, ki se letos dogaja že dvanajstič. Poteka v starem delu mesta Črnomelj ter sledi sloganu 'Dobro za vse'. Tudi letos je (in še bo) festival privabil številne znane obraze, ki so (in še bodo) obogatili festivalsko dogajanje.

»Prvi teden festivala je uspešno za nami. V tednu od 19. 8. do 25. 8. smo bili lahko priča stand-up komediji z naslovom Brade, natančneje v torek, 20. 8. 2019, katere avtorji so Bergant, Pižama in Perica. Fantom je uspelo spraviti publiko v smeh, večkrat smo se lahko celo poistovetili z njihovimi življenjskimi prigodami, na kar je bila šala še toliko bolj smešna, dvorano pa nam je ponovno uspelo zapolniti, kar potrjuje, da festival opravlja svoje poslanstvo – dobro za vse,« sporočajo organizatorji.
V sredo, 21. 8. 2019, so dan posvetili najmlajšim. Skupaj z Gusarjem Valom in Pika Nogavičko so se odpravili na Potovanje na otok zakladov. Po zapolnjenem kulturnem domu so bili organizatorji presenečeni tudi nad obiskom otroške predstave, ki je bila obiskana kot še nikoli.
Četrtek, 22. 8. 2019, so namenili kulturnemu izobraževanju, in sicer so v sodelovanju z JSKD Črnomelj gostili Lada Leskovarja, ki je predstavil svojo knjigo. Brez njegovih pesmi seveda ni šlo, zato je Lado publiko razvajal tudi s svojim čudovitim glasom.
Konec tedna oziroma vikend so zapolnili s številnimi dejavnostmi. Petek, 23. 8. 2019, so začinili z dogodkom na Kozolcu nad Piccolom z naslovom Opojne kapljice in Polabekeraj. Namen tega dogodka je bil predstavitev mladih belokranjskih vinarjev, kot so Vinarstvo Pečarič, Prus, Hoznar in Vinska klet KZ Metlika, publiko seznaniti z izzivi, s katerimi se soočajo le-ti, poskusiti njihova odlična vina ob vodeni degustaciji ter razvajati svoje brbončice ob čudovito pripravljenih jedeh Polone Klančnik Pole ali, kot se je poimenovala sama, Polabekeraj. Večer so zaključili v stilu rap glasbe, in sicer s koncertom skupin Drill, Reta, Masayah in splitskega raperja Vojka V.
Sobota, ki je sledila odlično obiskanemu petkovemu popoldnevu, torej 24. 8. 2019, ni bila nič manj pestra. Dopoldansko dogajanje je potekalo na Majerju v Črnomlju, kjer se je odvijal turnir v košarki 3x3. Popoldansko dogajanje je bilo zopet v stilu glasbe, in sicer v duhu tehna. Na odru Črnfesta so se jim pridružili mladi belokranjski DJ-i, to so Rok Mikšič, Michelangelo in Enrike, ki so zbrali največ glasov preko FB tekmovanja, za tem pa se je tehno spektakel nadaljeval, in sicer ga je zaključil DJ Rydel.

V tednu, ki je pred nami, torej od 26. 8. do 31. 8. 2019, se bo zvrstilo še:
torek, 27. 8.: kino pod zvezdami (Posledice)


sreda, 28. 8.: Gledališče KUKUC in Škratka Sladka
četrtek, 29. 8.: Sounds of Slovenia
petek, 30. 8.: večer belokranjskih glasbenih skupin 2B, EMBARGO, PULOVER, SIMPTOMI ter delavnica Salse in Reggetona
sobota, 31. 8.: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE, OPČA OPASNOST, HINOTAMA, PIVO & ČEVAPI

Ker je prihajajoči teden ob enem tudi zadnji teden festivala Črnfest, vas vabijo, da se ga udeležite v kar se da velikem številu. »Vaš obisk je potrditev za nas mlade, da delamo dobro oziroma dobro za vse,« so še sporočili iz Črnomlja.
Avtorica: Valentina Ambrožič
Foto: Tina Stariha in Jakov Fir Čečura