stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Semič

FOTO: Rak na duši

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.06.2016 10:19

Sinoči je v Kulturnem centru v Semiču bila predstavitev knjige avtorice dr. Nele Sršen. Pogovor z avtorico, dr. Nelo Sršen sta vodila naš domačin in njen pacient Tomaž Absec, prevajalka knjige in njena bolnica Stajka Skrbinšek. To ni knjiga, ki bi jo morali brati le bolniki, ki so zboleli za rakom to je knjiga, ki bi jo morali prebrati vsi.

Je knjiga, ki se vas bo dotaknila, ki bo spremenila kakšno misel, ki napada celice vašega telesa in najbolj skritega dela srca, in ki bo morda odgnala raka z vaših misli, čustev, duše. A pot je vaša. Kot tudi odločitev, ali boste sprejeli čudovito darilo, ki nam ga je zapisala dr. Nela Sršen – zdravnica, ki je zbolela tudi sama, a je odkrila najgloblja čustva, ki so jo pripeljala v bolezen, doživela svojo klinično smrt in ozdravila. Da še naprej lahko zdravi druge.

Dr. Nela Sršen je ugledna zdravnica, kirurginja, članica tima za transplantacijo jeter v Univerzitetni bolnišnici v Padovi. Je znana humanitarka, ki je pomagala številnim bolnikom iz domovine Hrvaške pa tudi drugih držav, ki so nastale po razpadu nekdanje Jugoslavije. V knjigi Rak na duši dr. Nela Sršen razkrije svoja najgloblja čustva, ki so ji pripeljala bolezen, kako je kot bolnica doživela stanje klinične smrti in kako je zdravila svoje bolečine.