1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: RK Novo mesto ima novo vodstvo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.06.2016 18:14

Novomeško območno združenje Rdečega križa je danes na izrednem občnem zboru članov izvolilo novega predsednika Marjana Grahuta iz Šmarjete, ki je bolj poznan kot dolgoletni ravnatelj Dijaškega doma Novo mesto.

Dosedanji predsednici Mojci Špec Potočar je namreč že lani potekel drugi mandat in za tretjega tedaj ni kandidirala, a je, ker kandidata za predsednika tedaj ni bilo, svoj mandat podaljšala. Letos so v novomeškem območnem združenju speljali nov kandidacijski postopek in tokrat dobili kandidata za mesto predsednika.

Ob izvolitvi je povedal, da so pred Rdečim križem stalno novi izzivi, govorimo o pomoči najranljivejšim skupinam prebivalstva, o vzgoji in vključevanju mladih, o prostovoljstvu in vrednotenju dela, ki ga opravite prostovoljci.
Na izrednem zboru članov OZRK Novo mesto se je dosedanji predsednici zahvalila podpredsednica Suzana Jarc, ki je poudarila njene velike zasluge za uspešno pridobitev novih prostorov Humanitarnega centra RK in razvoj pestrih programov in dejavnost ter najuspešnejših rezultatov v primerjavi z drugimi območnimi združenji po Sloveniji.


Ker se letos obeležuje 150-letnica RK na Slovenskem sta bili podeljeni tudi dve priznanji Rdečega križa Slovenije zaslužnima prostovoljkama za več kot 20 letno delo na humanitarnem področju. Priznanja sta prejeli Tanja Hočevar iz Škocjana in Ivana Pelko iz Dolenjskih Toplic. Podelili sta ju članica Glavnega odbora RKS Mojca Mihevc in predsednica OZRK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar. v kulturno umetniškem programu sta nastopila tenorist Aljaž Nemanič ob spremljavi Patre Jerič.