pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

FOTO: S kraljico metliške črnine Katjo Jakljevič gasilci do kar petih defibrilatorjev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2016 13:10

Na letošnji vinski vigredi bo enoletno poslanstvo kraljice metliške črnine sklenila Katja Jakljevič iz Grabrovca, ko bo krono predala naslednici Jani Štajdohar, kraljici metliške črnine za leto 2016.

Katja se je vživela v vlogo ambasadorke dežele na sončni strani Gorjancev, nje lepot in okusov  ter ponesla belokranjski glas širom po Sloveniji. Kot dekle izjemnih vrednot in poštenega dela, glasbenica in tudi gasilka, pri svojem delu izpostavlja sodelovanje ter ponuja roko pomoči potrebnim in različnim organizacijam.

Tako je v sodelovanju z glasbenimi prijatelji in Gasilsko zvezo Metlika na velikonočni ponedeljek v športni dvorani Osnovne šole Metlika organizirala dobrodelni koncert »ZA GASILCE«. Dvorana je pokala po šivih; tako po številu obiskovalcev kot tudi po številu nastopajočih. Častni gost prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Zbrana sredstva so bila namenjena za nakup defibrilatorja in opreme za prvo pomoč.
In v nedeljo, 15. maja, je pred gasilskim domom Metlika potekal zaključek projekta »ZA GASILCE«, ko so svečano predali v uporabo kar 5 defibrilatorjev in torbo za prvo pomoč – opremo, ki je bila kupljena z zbranimi sredstvi projekta »ZA GASILCE«.


Do zaključka koncerta je bilo zbranih za 4.664,00 EUR sredstev, ki so bila v nadaljevanju nadgrajena z donacijami v obsegu 867,00 EUR ter polovičnimi prispevki vrednosti defibrilatorja s strani PGD Radovica, Rosalnice, Podzemelj in Gradac. Skupaj 9.136,04 EUR sredstev. Tako je končni rezultat dobrodelnega koncerta prenosni defibrilator in torba za prvo pomoč ter štirje dodatni, fiksni, defibrilatorji razporejeni po občini Metlika. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Metlika bodo uporabo defibrilatorja predstavili gasilcem in krajanom vseh 18 gasilskih društev pri Gasilki zvezi Metlika.

Z veseljem, hvaležnostjo in ponosom lahko zapišemo, da z roko v roki in z iskrenim sodelovanjem lahko idejo oplemenitimo z velikimi rezultati oziroma te celo presežemo. In prav to je uspelo Katji Jakljevič, njenim glasbenim prijateljem in gasilcem občine Metlika.