zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Metlika

FOTO: S krvodajalske akcije v Metliki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2017 10:46

V Metliki je bila včeraj prva terenska krvodajalska akcija letos. Tudi tokrat je bil odziv odličen, saj se je je udeležilo okoli 180 krvodajalcev.

V Metliki je bila včeraj redna terenska krvodajalska akcija. Odzvalo se je okoli 180 krvodajalcev, med njimi 15 takšnih, ki so to pomembno življenjsko tekočino darovali prvič. Med krvodajalci sta bila tudi župan občine Metlika Darko Zevnik in podpredsednica RK Metlika Mojca Zevnik Stopar.

Akcije se je udeležila tudi generalna sekretarke RKS Renate Brunskole, ki je v družbi metliškega župana in vodstva občinskega Rdečega križa krvodajalcu Martinu Simoniču iz Drašičev predala zahvalo za sodelovanje v akciji "Daruj energijo za življenje". Gre za akcijo, ki jo je Rdeči križ Slovenije organiziral v sodelovanju z družbo Petrol po vsej Sloveniji, v kateri so predstavili zgodbe krvodajalcev, predvsem kaj jih žene k darovanju krvi, zakaj darujejo že tako dolgo časa in zakaj je to dejanje zanje nekaj samoumevnega. Med štirimi nagrajenci v Sloveniji je bil tudi Martin Simonič iz Drašičev pri Metliki, ki je kri daroval že 50-krat. Kot so zapisali ob koncu akcije, Simonič svojo energijo nesebično razdaja v lokalnem okolju tudi kot aktiven prostovoljni gasilec, pevec v Oktetu Vitis, kot prostovoljec pa je aktiven tudi na številnih drugih področjih v lokalni skupnosti.

Med nagrajenci akcije so bili tudi Pavla Gnezda iz družine Likar iz Idrije, Žarko Trušnovec iz Tolmina in
Maja Založnik iz Slovenskih Konjic.