zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Semič

FOTO: S posveta o komunikaciji v šolah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.08.2016 16:16

V Beli krajini v Semiškem Kulturnem centru je bil danes vsakoletni predšolski posvet, tokrat na temo o komunikaciji v šolah.

Vodila ga je diplomirana pedagoginja in predavateljica, specialistka psihoterapija in velika poznavalka dobre komunikacije Elena Kecman. Udeležili so se ga osnovnošolski učitelji in učiteljice vseh belokranjskih osnovnih šol.

Kot je povedala Kecmanova, je ravno komunikacija med učenci, učitelji in starši v vseh smereh izjemno pomembna tako za dobro počutje v šoli kot tudi za zadovoljstvo učiteljev in staršev, predvsem pa za napredek v znanju.


Dobra in kakovostna komunikacija se začne pri vsakem posamezniku, ki mora upoštevate najprej spoštovanje do sebe, zatem pa tudi spoštovanje do sogovornika. Težje prihaja do vsakršnih nesporazumov, če je ta pot med sogovornikoma obojestransko spoštljiva. Je pa kakovosten pogovor zlasti med otroki in učitelji, pa tudi med učitelji in starši eden tistih, ki vedno pripelje do rešitve nastalega problema. Težava se pojavi, ko eden od sogovornikov ne upošteva drugega in ko se med njima pojavi nespoštljiva komunikacija.

Elena Kecman o komunikaciji