nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: S slovensko popevko ustvarili pomladno vzdušje

Piše: MPZ Pomlad

Čas objave:
05.12.2017 11:28

Mešani pevski zbor Pomlad Novo mesto je svoj 25. rojstni dan zaokrožili v polni Športni dvorani Marof in s stoječim aplavzom.

Ta večer je Pomlad blestela in ustvarila glasbeni večer, za katerega so pohvale prihajale z vseh strani. Pomladniki skupaj z dvanajstimi novomeškimi glasbeniki so izvedli največje uspešnice slovenske popevke, priredbe katerih je v večini poskrbela zborovodkinja Alenka Podpečan. Prav za slednje, za same aranžmaje namreč, je bilo s strani tistih z nekoliko bolj izostrenim ušesom za glasbo slišati številne pohvale. »Tudi tiste skladbe, ki mi sicer niso najbolj všeč, so mi bile v tokratni izvedbo izredne,« je povzel eden od poslušalcev.

Dogodek je iz zakulisja povezoval Jani Muhič, ki se je na odru pojavil šele ob zaključku večera, ko je nadaljeval besedilo, ki je posnetega prebral Jure Longyka. Takrat so se aktualnim pomladnikom pridružili nekdanji pevci in skupaj so se zapeli še dve skladbi. Prvo, Le naprej s Tomislavom Jovanovičem Tokacem in jo posvetili nedavno umrlemu nekdanjem članu Pomladi, Primožu Žižku, ter drugo Kje je kdo, ki velja za neformalno himno zbora, ki se na žurih prepeva že od davnega leta 1992, ko je Pomlad nastala.

Sicer pa smo tekom večera dobili res pravi kolaž slovenske popevke. Poslušali smo uspešnice največjih slovenskih glasbenih mojstrov Bojana Adamiča, Gregorja Strniše, Jožeta Privška, Mojmirja Sepeta idr… Slišali smo skladbe Enakonočje, Dan ljubezni, Poletna noč, Zemlja pleše, Ko boš prišla na Bled, Cifra mož, Orion, Ne čakaj na maj, Čez Šuštarski most idr… Za inštrumentalno podlago je mojstrsko skrbelo 12 novomeških glasbenikov in sicer:  Godalni kvartet Corcoras – Marijan Dović (violina), Ana Arh (violončelo), Jera Rot (violina), Maja Bevc (viola) ter Miro Tomšič (bobni), Tomaža Koncilija (bas kitara), Dušan Pavlenič (kitara), Jernej Šuštaršič (klaviature), Marko Jenič (trobenta), Mojca Vegelj (flavta), Jakob Saje (klarinet) in Simon Rezelj (bariton saksofon). Pri izvedbi nekaterih skladb bodo/so gostovali pevci: Anja Pavlin (Tretji kanu), Gregor Strasbergar (MRFY) in Ana Čop.

Tako Pomladniki kot obiskovalci sobotnega koncerta pa so si enotni, da se morajo ponovitve tega koncerta zagotovo zgoditi. Ne samo na Dolenjskem, ampak tudi drugod po Sloveniji!

Foto: Darja Štravs Tisu