zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Šentjernej

FOTO: Šentjernejski oktet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2016 13:18

Šentjernejski oktet, eden najstarejših oktetov v Sloveniji je v Kulturnem centru Primoža Trubarja 3. decembra 2016 pripravil letni Miklavžev koncert z naslovom Bodi zdrava domovina.

V uvodu koncerta so zapeli domovinsko pesem Bodi zdrava domovina in s to pesmijo tudi napovedali rdečo nit pevskega večera - ljubezen do domovine. Navzoči v dvorani so pozdravili tudi novega člana Davida Zalokarja iz Dolenje Brezovice. Ker je Šentjernejski oktet lansko leto gostoval na proslavi, prav tako namenjeni Sloveniji, pri gostitelju Pihalnemu orkestru Kostanjevica na Krki, so jih člani okteta povabili v goste. Kot gostja je zapela tudi hčerka pevca Franca Hudoklina, Simona Hudoklin, ki trenutno prebiva v Angliji in se še kako rada vrača v našo domovino dvakrat letno. Tokrat tudi zato, da je lahko zapela na domačem odru.

Na klavirju je pevce del programa spremljal umetniški vodja Andrej Resnik. Člani Šentjernejska okteta s pesmijo vedno znova in znova skrbijo za slovenske korenine. Posebno radi zapojejo pesem Ljubim te Slovenija zelena. In prav to pesem so poklonili domovini ob 25 obletnici samostojnosti. Ob koncu večera se je predsednik okteta Jože Jamnik zahvalil vsem nastopajočim, Aniti Petrič, ki je dogodek povezovala ter publiki. Doživet večer se je zaključil ob kozarčku najboljšega cvička v dolini, šentjernejskega kralja cvička Denisa Gorenca in prigrizku, ki so ga pripravili gostitelji. Obiskovalci koncerta so si v Kulturnem centru Primoža Trubarja lahko ogledali tudi razstavo potic, ki jo je pripravilo Društvo kmetic Šentjernej.