oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

FOTO: Si želite plesati v Plesnem studiu Novo mesto?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 15:13

Novo mesto in z njim Dolenjska zadnja leta postaja pravo plesno mesto, saj vsem generacijam ponuja bogato paleto plesnih tečajev, številne plesne formacije različnih generacij pa dosegajo zavidljive uspehe tako doma kot na mednarodnem plesnem parketu. Te dni vabi medse nove člane drugi največji klub v Slovenijii Plesni studio Novo mesto, ki se lahko pohvali z najboljšimi rezultati v hip hopu, saj imajo tudi največ najboljših plesalcev te plesne zvrsti v državi.

Plesni studio Novo mesto vodi Robi Grmek, pri delu pa mu pomaga še 15 mentorjev, ki poučujejo vse plesne zvrsti. Zadnja leta je med vse bolj priljubljenimi tudi ples ob drogu ki sodi v posebno plesno umetnost. O članstvu, tekmovanjih, avdicijah in še o čem smo se pogovarjali z Robijem Grmekom (poslušajte pogovor).

V Plesnem studio Novo mesto te dni vpisujejo nove člane tako v plesni vrtec, kot v hip hop program za otroke do 7. leta starosti, imajo pa tudi štiri starostne tekmovalne skupine: pionirji 1,2: (2006-2009), mladinci 1,2: (2002-2005), člani (1998-2001) in člani 2 hip hop mame/jazz mame (nad 31 let). V plesni vrtec sprejemajo najmlajše v starosti od 3.do 5.leta starosti, otroci, stari 6 in 7 let pa so najbolj navdušeni nad pop hip hop programom.

Plesni studio Novo mesto, ki ima svoje prostore v Bršljinu, na Kočevarjevi 9, organizira celo paleto plesni tečajev: družabni plesi, maturantski plesi in valete, športni plesi, plesni vrtec, pop hip hop program, hip hop, break dance, ples ob drogue, pop jazz, jazz in show dance. Zadnja leta je ples ob drogu dobil povsem drugačen pomen, kot ga je imel nekoč in je postal prava plesna senzacija. V Plesnem studio Novo mesto so s tovrstno vadbo začeli lani s štirimi skupinami, letos pa bosta zaradi izjemnega zanimanja na voljo še dva dodatna termina ob torkih, ki pa se izjemno hitro polnita.

Po besedah vodje Plesnega studia Novo mesto imajo zelo dodelan sistem selekcije skupin, vsako leto pa tik pred začetkom vrednih vadb za tekmovalne skupine naredijo avdicijo. Letošnja je bila 2.septembra za vse tri skupine – za pionirje, mladince in člane. Letošnjih avdicij se je udeležilo preko 60 plesalcev, kar pomeni, da v klubu deluje res veliko dobrih plesalcev. To dokazujejo tudi na vseh – tako domačih kot tudi tujih tekmovanjih, kjer pogosto segajo po najvišjih stopničkah.

V Plesnem studiu Novo mesto ne skrbijo samo za “stare” člane, vsako leto namreč septembra omogočijo vsem novim članom, da obiščejo njihove tečaje brezplačno, preizkusijo vse plesne zvrsti in se potem lažje odločijo, kateri plesni tečaj oz. katera zvrst plesa jim je bližja.

Poleg rednih tečajev na lokaciji v Bršljinu izvajajo tudi tečaje po vrtcih in šolah v dolenjski regiji, zelo aktivni in uspešni pa so tudi pri organizaciji valet in maturantskih plesov.

Leta 2013 je Plesni studio Novo mesto organizirali enega najuspešnejših državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih, leto zatem so v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in znanimi Novomeščani pripravili projekt "Happy Novo mesto" , na katerega so izjemno ponosni. Mimo grede povejmo, da ima posnetek Happy Novo mesto in na portalu Youtub preko 72.000 ogledov.

Med pomembnimi projekti plesnega centra so tudi plesne predstave “Ta nori šolski dan'', ki je bila čisti hit leta 2014/2015, saj si jo je ogledalala že skoraj vsaka dolenjska šola. V pripravi pa je tudi že nova plesna predstava ''Junaki z odpada'', ki jo bodo prvič uprizorili letos decembra za Mestno občino Novo mesto.

Iz Plesnega studia Novo mesto sporočajo: “Vsi ste lepo vabljeni, da pokukate na našo spletno stran, ki jo najdete TUKAJ ali pa kar pokličete na št. 041/348-667 in povprašate kar vas zanima!”


Pogovor z Robijem Grmekom iz Plesnega studia Novo mesto