franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

FOTO: Slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas - Mirna Peč

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2021 10:00

Včeraj je v sklopu občinskega praznika Občine Mirna Peč potekala slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas-Mirna Peč, kjer so uredili pločnik in javno razsvetljavo ter talne premostitvene ovire in bo tako ta cesta odslej varnejša tako za voznike, kolesarje, predvsem pa za pešce in šolske otroke.

Naložba je pomemben del urejanja središča občine, pogodba pa je obsegala obnovo dobrih 800 metrov cestišča.  Kot je povedal župan Adrej Kastelic, so ob začetku urejanja ugotovili, da je nosilna konstrukcija ustroja cestišča v zelo slabem stanju, zato so se potem odločili, da bodo zamenjali kompletno infrastrukturo v cestišču, kar pomeni, da so uredili vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo in pa pripravili kanalizacijo za bodočo elektro kabelsko kanalizacijo na tem območju. Naložba je znašala približno 700 tisoč evrov, 40 odstotkov so zanjo pridobili iz 23. člena Zakona o financiranju občin, preostanek bodo zagotovili iz občinskega proračuna. 

Poleg župana Občine Mirna Peč, Andreja Kastelica, je bil slavnostni govornik na dogodku še državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Blaž Košorok. Trak ob otvoritvi je pomagal prerezati tudi direktor podjetja Komunalne gradnje d.o.o. iz Grosuplja, Viktor Dolinšek. Po slovesnosti je župnik blagoslovil cesto in investicija je bila s tem predana svojemu namenu.