pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Slovesno v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2015 09:37

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti 26. decembra je v krškem kulturnem domu potekala osrednja posavska slovesnost s koncertom Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško.

Kot je ob 25. obletnici odločitve za samostojno pot naše države dejal slavnostni govornik Tomaž Režun, župan občine Radeče in predsednik Sveta regije Posavje, smo Slovenci takrat dokazali, da premoremo tako enotnost kot pokončnost in čut za pravičnost, zato nam praznik predstavlja kažipot v smer boljše, pravičnejše in uspešnejše družbe, sporočajo z občine Krško.

»Daje nam upanje in nam kaže, da je slovenski narod sposoben stopiti nazaj na pot, ki smo si jo pogumno začrtali pred četrt stoletja,» je poudaril Režun in dodal: »Ob vsem tem pa me zelo veseli, da je vsaj na ravni posavske regije sodelovanje med občinami, pa tudi ostalimi družbenimi, gospodarskimi in političnimi akterji v duhu doseganja skupnih razvojnih in političnih ciljev izjemno dobro. Sposobni smo enotnega nastopanja, ko je to potrebno, hkrati pa se zavedamo, da smo skupaj lahko še močnejši in sposobni doseganja ciljev, katerih brez sodelovanja ne bi mogli doseči. Prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje, zato verjamem, da je naša regija na pravi poti.«

Tudi župan gostujoče občine Krško mag. Miran Stanko je izrazil prepričanje, da ima Slovenija svetlo prihodnost. »Slovenija smo njeni ljudje. Mi imamo v rokah ključ, ki odpira nova vrata na njeni poti. Naj bo prehod v novo leto nova priložnost, da z zaupanjem prisluhnemo drug drugemu in stopimo skupaj, ne glede na vse, ter ustvarimo pogoje za boljši jutri«.

Praznični večer, ki ga je vodila Monika Gabrič, so s koncertom zaključili člani Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško pod vodstvom Petra Gabriča. Kot solisti pa so se predstavili na harmoniki Tomaž Rožanec, na klavirju Lucijan Cetin ter na trobenti Matjaž Kaučič, Žan Vranetič, Jernej Rostohar in David Žarn. O željah za Slovenijo v prihajajočem letu so spregovorili učenke in učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja, OŠ Koprivnica in OŠ Podbočje.