franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Semič

FOTO: Spev ženske čutnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2016 20:43

Danes zvečer je DLU Semič v Kulturnem domu Semič pripravili otvoritev razstave "Spev ženske čutnosti' ljubiteljske likovne ustvarjalke Rezke Arnuš.

Ljubiteljska likovna ustvarjalka Rezka Arnuš se je rodila v Beli krajini] na Božakovem pri Metliki. V Dolenjskih Toplicah, v kraju svoje zaposlitve, si je ustvarila dom, kjer tudi ustvarja.  Otroško željo po likovnem ustvarjanju je uresničila šele po upokojitvi pred sedemnajstimi leti in se vključila v LKD Mavrica v Novem mestu, KUD Artoteka Bela krajina v Črnomlju in likovno sekcijo KUD Dolenjske Toplice ter se udeležuje kolonij in extemporov.

Imela je že 15 samostojnih razstav in sodelovala na več kot 200 skupinskih ih razstavah v Sloveniji in tujini. Za svoja dela je prejela številne nagrade in priznanja doma in na tujem. Motivi njenih slik so krajine, tihožitja, podobe Bele krajine, figure, akti in abstrakcije, ki jih kljub slabovidnosti podaja suvereno in samosvoje.

Na tokratni razstavi se predstavlja z ženskimi figurami ki jih s pretanjenim občutkom prepleta v uravnovešene kompozicije.

Kulturni program je popestrila mlada pevka in pianistka Lucija Kambič.