stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: Sprejem francoske veleposlanice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2016 17:04

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je včeraj na rotovžu sprejel veleposlanico Francoske republike Marion Paradas, ki je svoj obisk Novega mesta nadaljevala v tovarni zdravil Krka.

Župan je veleposlanici predstavil strukturo gospodarstva v občini in poudaril, da si Mestna občina Novo mesto ob uspešnih velikih podjetjih, zaradi katerih je Novo mesto izvozna prestolnica Slovenije, prizadeva ustvariti okolje, ki bo pritegnilo nove investicije. »Želimo biti inovativno, pametno mesto, odprto za nove tehnološke rešitve«, je dejal. Veleposlanico je seznanil z nastajajočim Centrom za razvoj, raziskave in inovacije Jugovzhodne Slovenije ter z lokacijami industrijskih con, ki bodo z izgradnjo 3. razvojne osi dobile še dodaten potencial.

Francoska veleposlanica je izpostavila, da ima Novo mesto kljub razvitemu gospodarstvu tudi veliko zelenih površin in zelo lepo okolje, privlačno za turiste. Župan je gostji predstavil strategijo razvoja industrijskega turizma ter obsežno zbirko Dolenjskega muzeja in druge novomeške institucije, ki ustvarjajo bogato kulturno produkcijo. Sogovornika sta se strinjala, da bi bilo ob močni francoski prisotnosti, ki mesto zaznamuje zaradi tovarne Revoz, smiselno še dodatno spodbujati učenje francoskega jezika v lokalnem okolju in okrepiti sodelovanje na kulturnem področju.