Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

Srečanje članov AMD Brežice

Piše: AMD Brežice

Čas objave:
06.12.2017 14:25

Minulo soboto se je v Gasilskem domu Brežice – Okolica zbralo veliko število aktivnih članov AMD Brežice, ko so lahko osebno pozdravili voznike AMD Brežice, s svetovnim prvakom v MX3 iz leta 2013 Klemnom Gerčarjem na čelu.

Uvodoma je predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek pozdravil vse prisotne in na kratko predstavil najbolj pomembna opravljena dela društva v letu 2017. Iz povedanega je bilo razvidno, da je društvo v letu 2017 delalo zelo dobro, kljub temu da je na prošnjo AMD Orehova vas odstopilo organizacijo dirke za evropsko prvenstvo. Društvo je organiziralo dve spomladanski dirki, od katerih je bila nedeljska dirka za državno prvenstvo odlično organizirana, zaznamoval pa jo je predvsem rekorden obisk gledalcev. Člani AMD Brežice so prav tako sodelovali na vsakoletni preventivni akciji Motorist, ki je spomladi potekala v Vrbini na Racelandu, konec leta pa so tudi opravljali sodniško službo na minimoto dirki v Vrbini.

Društvo se vseskozi ukvarja z različnimidejavnostmi, med drugim tudi z dirkanjem, kjer je paradna disciplina zadnjih trideset let motokros. V letošnjem letu pa je društvo imelo tudi svoja predstavnika na tekmovanjih v cestno hitrostnem motociklizmu in minimotu. Društvo se je prav tako s cestnimi dirkami ukvarjalo že leta 1946.

Motokros ekipo so letos sestavljali: Klemen Popovič, Aljaž Žnidaršič, Sebastjan Deržič, Boštjan Milat, David Babič, Aleksander Jelčič, Sašo Molan, Stanko Oštir, Luka Frigelj, Matic Žitnik in Klemen Gerčar. V cestno hitrostnem motociklizmu je društvo zastopal Samo Zorko, v minimoto pa Enej Logar.

To leto poškodbe niso bile ravno prizanesljive do dirkačev, saj so jih spremljale skozi celo sezono. Tako je moral Klemen Gerčar že kmalu na začetku sezone opustiti vse upe na dobre rezultate na državnem prvenstvu, evropskem in predvsem na svetovnem, kjer je imel še posebej velike načrte, ki so bili pred poškodbo realno pričakovani. Tudi ostali člani ekipe so se skozi sezono pogosto srečevali s poškodbami, nekateri s težjimi nekateri z lažjimi.

Sezona 2017 je zaključena in skupni rezultati so potrjeni, vendar žal letos niso ravno na nivojupričakovanega, je pa kljub vsemu nekaj bleščečih prebliskov naših dirkačev. Enkrat za spremembo v zadnjih 50-ih letih, ni najuspešnejši klubski dirkač motokrosist, temveč najmlajši v ekipi AMD Brežice, Enej Logar, ki je postal državni prvak v minimoto Ohvale 160. Odmevnejši rezultat je dosegel tudi Matic Žitnik, ki je v državnem prvenstvu MX OPEN osvojil skupno 7. mesto, v pokalnem MX OPEN pa skupno 5.mesto. Vidnejšo skupno uvrstitev je dosegel tudi Luka Frigelj, skupno 2. mesto v MX OPEN. V Zagorski ligi motokrosistov je društvo zastopalo kar nekaj naših dirkačev. Med njimi je bil najuspešnejši Stanko Oštir v MX Veterani 50 na skupnem končnem 2. mestu. V cestno hitrostnem motociklizmu je nastopal Samo Zorko v kategoriji 1000 . Na dveh dirkah je končal kot drugi, na eni pa četrti. Društvo se je vsem dirkačem zahvalilo za nastopanje v sezoni 2017, za kar so prejeli pisne zahvale. Enej Logar pa je prejel društveno priznanje.

Vse skupaj so popestrili harmonikaši kar iz domačega društva, iz vrst dirkačev.

Člani AMD Brežice že razmišljajo o novi sekciji, ki bi se lahko imenovala »muzikantiAMD Brežice«.

»To je bilo res izjemno druženje, polno veselja, dobrega vzdušja, kar je še eden zelo veliki dokaz, da društvo zelo dobro dela,« so sporočili iz AMD Brežice, ki bo 22. aprila 2018 na Prilipah gostilo dirko evropskega prvenstva EMX65, EMX85 in EMX OPEN.