stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Straža

FOTO: Straža bo prenovljena

Piše: Občina Straža

Čas objave:
14.11.2017 06:01

V Straži bodo prenovili cesto v centru, uredili padavinsko kanalizacijo in površine za pešce v ulicah Stara cesta in Pod Srobotnikom.

Ta teden je podjetje Teleg-M d.o.o. iz Ljubljane pričelo z izvajanjem dela po projektu » Ureditev lokalne ceste in parkirnih površin v centru Straže«. V sklopu projekta bo v dolžini 200 metrov ločena fekalna in meteorna kanalizacija, obnovljen bo vodovod in cestna razsvetljava, urejenih bo 35 parkirnih mest za bočno parkiranje. Izdelano bo dostopno stopnišče do podhoda pod železniškimi tiri in s tem omogočena povezava s sprehajalno potjo ob reki Krki. Investicija znaša 345.000 EUR. Zaključek del je predviden do konca marca 2018.

Prejšnji teden pa so v Straži podpisali pogodbo s podjetjem Mensel d.o.o., in sicer za ureditev površin za pešce in padavinske kanalizacije v ulicah Stara cesta in Pod Srobotnikom. Dela se bodo pričela izvajati v naslednjem tednu. V ulici Stara cesta, v dolžini 400 m (od križišča z ulico Pod Srobotnikom do križišča pri vrstnih hišah), v ulici Pod Srobotnikom pa v dolžini 200 m (od križišča v centru Straže do priključka ulice Zavrtnica) bo sočasno z gradnjo vodovoda po projektu »Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske« izvedena rekonstrukcija navedenih odsekov cest. Poleg gradnje vodovoda bo v sklopu projekta zgrajena nova padavinska kanalizacija, obnovljena bo cestna razsvetljava, zgrajena kanalizacija optičnega omrežja ter urejena površina za pešce v niveleti cestišča. Investicijo v višini 370.000 € bo Občina Straža financirala iz lastnega proračuna. Z deli naj bi zaključili do konca marca prihodnjega leta.