nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Foto: Tudi v Brežicah množičen obisk

Piše: Radio Krka / Metka Galič

Čas objave:
10.02.2017 19:53

V okviru informativnih dni so na Ekonomski in trgovski šoli Brežice gostili množico zainteresiranih devetošolcev in njihovih staršev, ki so pokazali veliko zanimanja za vpis na šolo. Dijaki in njihovi profesorji so za obiskovalce v šolski avli pripravili okusno dobrodošlico in priložnostni kulturni program. Po ogledu šole v spremstvu ravnatelja Martina Šoška so se vsi zbrali v veliki šolski predavalnici.

Profesorice in dijakinje šole so obiskovalcem predstavile posamezne predmetnike za vse razpisane programe, in sicer trgovec, ekonomski tehnik in predšolska vzgoja, za katerega se je prvi dan zanimalo največ novincev. Seznanile so jih tudi z možnostmi za nadaljevanje šolanja in trenutnimi zaposlitvenimi potrebami. Zanimiva je bila predstavitev možnosti opravljanja prakse v tujini in sodelovanja v različnih mednarodnih projektih, ki jih ponuja šola na osnovi financiranja iz EU. Svetovalna delavka Alenka Pečnik Kranjec je nato povabila vse v šolsko telovadnico, kjer so obiskovalci v okviru različnih delavnic spoznavali delo in vzdušje na šoli ter dobili še zadnje individualne informacije, ki jih potrebujejo za čim boljšo odločitev o svojem prihodnjem srednješolskem izobraževanju.
Na višji strokovni šoli Brežice, kjer izvajajo program ekonomist, pa je potekala predstavitev študija, ki prinaša številne prednosti, kot so bližina domačega kraja, hitra pot do diplome, nizki stroški študija zaradi uporabe spletne učilnice, praktično izobraževanje v domačih podjetjih in tako večja možnost zaposlitve.
Tako bodočim dijakom kot bodočim študentom želimo, da bi se prav odločili in tako stopili na pot svoje kariere, ki si jo res želijo, hkrati pa bili dobro pripravljeni tudi na izzive sodobnega sveta.