franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Šentjernej

FOTO: Turopoljčani zasadili javorjev drevored

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2015 11:19

Ob sejmiščnem prostoru se je v soboto ob 8. uri zbralo kar nekaj Šentjernejčanov, predvsem Turopoljčanov, ki so zasadili javorjev drevored. Prvo drevo so simbolično ob prisotnosti župana Radka Luzarja in podžupana Janeza Selaka posadili že maja letos. Lepo jesensko vreme pa jim je omogočilo sajenje celotnega načrtovanega drevoreda.

"Po osmi uri nas je na kratko pozdravil župan, kasneje pa se nam je pridružil tudi direktor občinske uprave Samo Hudoklin. Po deveti uri, ko je JP EDŠ pripeljal prva drevesa, smo pričeli s sajenjem 25 dreves ob cesti med sejmiščem in Turopoljem, nato smo 6 dreves posadili tudi v drevoredu ob šolskem igrišču na mesta, kjer so bila drevesa zaradi izgradnje pločnika odstranjena. Eno drevo smo posadili tudi ob parkirišču v okolici Kulturnega centra na mesto, kjer se je v spomladanskem neurju podrlo drevo," so sporočili.

Strošek nakupa dreves in izkopa jam za sajenje sta prevzeli občina ter JP EDŠ, občani pa so se zavzeli ter prispevali svoje znanje, delo in čas, ter del materialnih stroškov.

"Turopoljčani se iskreno zahvaljujemo županu Radku Luzarju, direktorju Samu Hudoklinu ter direktorici JP EDŠ Majdi Kavšek za posluh ter učinkovito sodelovanje. Posebna zahvala tudi Janezu Šašku iz JP EDŠ, ki nam je močno olajšal delo ter nam cel čas pomagal pri izvedbi sajenja, so še zapisali Turopoljčani."