pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Uspešen Dan za spremembe pri družini Rajk

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
09.04.2018 09:47

Na Območnem združenju RK Novo mesto so se minulo soboto priključili veliki vseslovenski prostovoljski akciji v organizaciji Slovenske filantropije. Akcija je bila ena izmed 137 prijavljenih akcij v 77 krajih, kjer je bilo aktivnih več kot 500 organizacij in 12.000 prostovoljcev.

Letošnjo akcijo so organizirali med 8.00 in 13.00 uro kot čistilno akcijo v okviru humanitarne akcije Pomagajmo družini Rajk. V akcijo je bilo vključenih 10 prostovoljcev RK in oba Rajkova fanta. Prostovoljci so bili iz vrst zaposlenih na OZRK, člani kluba Mladi za boljši svet, predstavniki projektne skupine Kreativci in drugi prostovoljci RK. Akciji se je pridružila tudi Komunala Novo mesto, ki je pomagala pri odvozu odpadkov. Skupaj so izvedli 65 prostovoljskih ur.

Med akcijo so temeljito očistili teren okrog Rajkove hiše, uredili vrtiček pred hišo, očistili oba kletna prostora in odpeljali različno navlako. Udeleženci so ob zaključku povedali, da so z veseljem sodelovali pri akciji, Matej Rajk se je vsem za zagnano in uspešno delo zahvalil. Akcijo so zaključili z druženjem v Piceriji Oljka, kjer so dobili izdaten popust pri pici in pijači.

»Zahvaljujemo se vsem, ki so zavihali rokave in pokazali, da se znamo povezati, sodelovati in v enem dnevu s prostovoljsko akcijo narediti vidno spremembo,« so sporočili z OZRK Novo mesto.