Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Pišece

FOTO: Uspešen zaključek UNESCO tabora v Pišecah

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2017 05:38

Minuli petek so v Pišecah uspešno zaključili že 18. mednarodni Unesco tabor. Zaključno prireditev so imeli v Domu Pišece.

Predstavile so se vse delavnice s svojimi izdelki in kratkim poročilom dela, vmes so malo zaplesali in zapeli, nato pa se je ravnateljica Nuška Ogorevc, polna pozitivne energije in dobre volje, zahvalila vsem sodelujočim, še posebej mentorjem vseh šol in delavnic ter staršem, ki so pridno pomagali pri peki peciva in drugih dobrot ter gostili učence na svojih domovih, učencem in sodelavcem ter poudarila, da je bil to spet eden od taborov, kjer so se veliko naučili, predvsem pa stkali nova prijateljstva, ki jih bogatijo iz dneva v dan.

Vsem 18 šolam, ki so sodelovale na letošnjem taboru, je podelila darilca in zahvale, nato pa so se po skeču učencev domače šole odpravili preizkusit novo aplikacijo, ki je v teh dneh nastala za uporabnike moderne tehnologije (nosi naslov Poti, potice in razpotja, Pišece). Med iskanjem točk so prispeli tudi do prve knjigobežnice v Posavju, ki je nastala ob pomoči gospoda Miloša Kostevca in stoji pri mlinu.

Nekaj knjig so vanjo prijazno položili tudi gostje tabora iz Hrvaške in Srbije, učitelj David Križman pa je predstavil pomen tega projekta. »Lahko smo ponosni, da bo druga knjigobežnica svoj dom dobila pri naši šoli – OŠ Maksa Pleteršnika,« sporoča novinarski tris OŠ Maksa Pleteršina Pišece, ki ga sestavljajo Žan, David in Alenka. Pravijo, da so si ob koncu tabora zaželeli lepe počitnice in si obljubili, da se naslednje leto zopet srečajo.

Foto: Mirjana Lipej