volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

FOTO: Uspešni z uporabnimi znanji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2016 15:49

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj je potekalo srečanje udeležencev programa Predelovalec sadja na tradicionalen način.

V četrtek, 17. novembra 2016 je bilo na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj zaključno srečanje udeležencev v okviru programa Predelovalec sadja na tradicionalen način. Udeleženci programa so pripravili razstavo svojih izdelkov, ki so nastali v okviru praktičnega usposabljanja pod mentorstvom Zvonka Žagarja iz Turistične kmetije Žagar. Naučili so se predelati sadje v različne sokove, marmelade, kompote, sadni kis, vino in žganje ter spoznali postopek sušenja sadja. Znanja, ki so jih pridobili s področja trženja izdelkov in komunikacije s strankami, jim bodo koristila, ko si bodo registrirali svojo dejavnost oziroma se na tem področju samozaposlili.
ZIK Črnomelj je letu 2016, v času od junija do novembra, izvajal tudi druge 104-urne programe priprav na nacionalne poklicne kvalifikacije za brezposelne osebe. Ti programi so bili Računovodja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode, Socialni oskrbovalec na domu in Ekološki kmetovalec. V izobraževanje, ki sta ga financirala Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za zaposlovanje, je bilo na ZIK-u vključenih 48 brezposelnih oseb.