Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO: Utrip ljubezni na Pumpnci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.08.2016 16:05

Drevi ob 20.00 bo v Knjižnici pod krošnjami na Pumpnci pogovor s filmskim režiserjem Borisom Petkovičem ter ogled filma Utrip ljubezni.

Pogovor z režiserjem Borisom Petkovičem bo vodila Alenka Murgelj, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi njegov mladinski film Utrip ljubezni; za tuje goste so zagotovljeni tudi angleški podnapisi.

V film je Boris Petkovič zajadral kot v Portorožu diplomiran pomorščak in prometnik. Krmilo je naravnal na Pariz in tam pridobil diplomo iz filmske režije na filmski šoli EICAR. Več o tem njegovem potovanju od Novega mesta, Portoroža, Pariza in Sarajeva, kjer je bila lani na festivalu predstavljena njegova komična romanca Utrip ljubezni, bomo iz njega izvlekli v petek na Pumpnci.
  • igrani filmi Borisa Petkoviča: Naprej (1998, kratki), Director's Cut (2001, kratki), Sstress (2003, kratki), Touche (2004, kratki), Desperado tonic (2004, celovečerni omnibus), paris.love (2007, celovečerni), Volilni molk (2009, kratki);
  • dokumentni filmi Borisa Petkoviča: Meje mojega sveta (2003), Hudičeva kolonija (2005), Po noči, Svit (2008), 100% Luksuz (2008) in Romski sosed (2009).

Dogodek je del projekta predstavitve petih novomeških filmskih režiserjev, ki ga Zavod Zora organizira v partnerstvu s Knjižnico Mirana Jarca in je podprt s sredstvi MO Novo mesto.