Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Brežice

FOTO: V Brežicah o starodavnih tolteških modrostih

Piše: M.K, Knjižnica Brežice

Čas objave:
28.05.2018 14:54

Brežiška knjižnica je bila prejšnji teden v znamenju starodavnih tolteških modrosti. V sodelovanju z Založbo Primus so pripravili četrto v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

IMG_3267 (Large).JPG

Ta slogan jih povezuje od letošnjega februarja, ko so se pogovarjali o Oshu. Sledilo je gostovanje Iris Tarbuk s Sorodnimi dušami ter Severina Lipovška s predavanjem o nizkohidratni prehrani.

IMG_3271 (Large).JPG

Četrtkovo predavanje, zadnje v spomladanskem delu, je bilo namenjeno ozaveščanju prepričanj, ki nas omejujejo in uničujejo naše odnose. Mirela Smajić Zuber je spregovorila o uspešnicah Štirje dogovori in Mojstrstvo ljubezni, dona Miguela Ruiza. Preverili so, kako lahko s pomočjo omenjenih modrosti zopet pridobimo svobodo, radost in igrivost.

IMG_3269 (Large).JPG

V ospredju so bili štirje dogovori: bodi brezgrajen v besedah, ničesar ne jemlji osebno, ničesar ne domnevaj, vedno daj vse od sebe. V povezavi s slednjo so spregovorili še o tem, da moč nikdar ni enaka in v ospredje postavili zgodbo oziroma delovanje ForrestaGumpa – prvoosebno pripoved o iskanju sreče in ljubezni.

IMG_3247 (Large).JPG

Po Ruizovo se lahko v ljubezni izmojstrimo le tako, da se v njej urimo. Ni nam je treba utemeljevati, ni nam je treba razlagati, samo vaditi se moramo v njej. Odličen pripomoček za tovrstno vadbo so sporočilne karte, katere smo izvlekli in prejeli tudi obiskovalci včerajšnjega predavanja.

IMG_3260 (Large).JPG

Dogodek so pripravili v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja 2018. Nov nabor mesečnih dogodkov za širšo javnost pa pripravljajo že septembra.