franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: V Brežicah se ni bati

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.05.2013 15:32

V organizaciji Občine Brežice, Območnega združenja Rdečega križa Brežice in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice je danes pri Osnovni šoli Brežice potekalo XIX. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo devet ekip prve pomoči, od tega sedem iz Posavja, ekipi prve pomoči OZRK Novo mesto in OZRK I. Zagorje ob Savi pa sta sodelovali izven konkurence. Preverjanje je potekalo na treh delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah in sicer ob nesreči na šolskem izletu, ob množični nesreči v šoli in prometni nesreči z izlivom nevarne snovi.

K ogledu regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa so povabili tudi osnovne šole. Iz OŠ Globoko so si otvoritev preverjanja ter samo preverjanje ogledali učenci od 6. do 9 razreda. Na OŠ Brežice so izvedli tehnični dan za vse učence šole. Ob začetku pouka so izvedli evakuacijo iz zgradbe šole, nato pa so se pridružili ogledu posameznih delovnih mest in prikaznih točk oziroma se udeležili predavanj s področja zaščite, reševanja in pomoči. Učenci nižje stopnje so se s področjem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami seznanili preko svojih razrednih učiteljev ter si kasneje ogledali posamezne točke v bližini osnovne šole.

Zaradi slabega vremena so predstavniki društev in služb prikazali reševalno opremo in svojo dejavnost učencem Osnovne šole Brežice tudi v njihovih učilnicah.Tako so se predstavili: Društvo potapljačev VIDRA Krško, Kajak kanu klub Čatež, Radioklub Elektron Brežice, Slovenska vojska, Uprava za obrambo Novo mesto, Kinološko društvo Brežice, Kinološko društvo IZAR Čatež ob Savi, Zdravstveni dom Brežice, Prostovoljno gasilsko društvo Brežice, Policijska postaja Brežice, Planinsko društvo Brežice ter Jamarski klub Brežice.

Ekipi prve pomoči OZRK Novo mesto ter OZRK I. Zagorje ob Savi sta tekmovali izven konkurence, ekipe iz Posavja pa so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:

1. mesto Nuklearna elektrarna Krško
2. mesto Območno združenje Rdečega križa Sevnica

3. mesto Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica
4. mesto Območno združenje Rdečega križa Brežice
5. mesto Civilna zaščita občine Brežice
6. mesto Območno združenje Rdečega križa Krško
7. mesto Gasilska zveza Krško.


Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos 5. oktobra v Velenju, bo tako regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško.