zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju posvet na temo zaposlovanja mladih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2015 06:56

Danes se je v Črnomlju odvijal regijski dogodek mladinskega sektorja JV Slovenije pod naslovom Rastimo skupaj, na katerem so skupaj s političnimi odločevalci spregovorili o vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih.

Posvet, je ne pobudo republiškega Urada za mladino in v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mrežo MaMa in Zavodom Movit gostil Mladinski center BIT Črnomelj.

Dogodek je bil namenjen vsem, ki delajo z mladimi in za mlade, da jasno in glasno spregovorijo o vsem, kar se dogaja v lokalnem okolju, o aktivnostih in idejah, ki jih navdušujejo ter težavah, s katerimi se soočajo. Tako so želeli dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks. Pridružili so se jim tudi politični odločevalci, med drugimi tudi državni sekretar iz Ministrstva za gospodarstvo Aleš Cantarutti, s katerimi so v strukturirani razpravi spregovorili o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih.


Črnomelj je v zadnjih desetih letih izgubil okoli 1500 delovnih mest. Zato so na dogodku tudi začeli kampanjo Črnomelj 5.000, saj je za razvoj nujen povratek na število delovnih mest iz leta 2005.

Klemen Vitkovič, predsednik Mladinskega centra BIT Črnomelj


Andraž Zgonc, Urad za mladino