Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Grosuplje

FOTO: V Grosupljem začeli rušiti nadvoz prek železniške proge

Piše: STA

Čas objave:
25.06.2021 21:35

V Grosupljem so danes začeli rušiti nadvoz prek železniške proge proti Ponovi vasi. Obstoječi nadvoz bo nadomestil nov, širši in sodobnejši nadvoz Motvoz, na njem pa bodo uredili tudi površine za pešce in kolesarje. Pogodbena vrednost celotne naložbe znaša 1,73 milijona evrov brez davka na dodano vrednost.

Direktor občinske uprave občine Grosuplje Dušan Hočevar je za STA povedal, da bo obstoječi nadvoz predvidoma porušen v treh dneh, rušenje je potekalo danes in bo še v soboto in nedeljo. Z gradnjo novega nadvoza pa nameravajo začeti takoj, ko bo star podrt, je še dejal Hočevar.

Pogodbo za izgradnjo novega nadvoza so podpisali marca, ob tem pa sporočili, da bo nov nadvoz prispeval k bolj varnemu in trajnostnemu prometu. Potrebna sredstva za izgradnjo bosta zagotovili ministrstvo za infrastrukturo, in sicer 90 odstotkov, ter deset odstotkov občina Grosuplje.

Hkrati z gradnjo novega nadvoza bo potekala tudi nadgradnja železniške postaje Grosuplje, na območju ukinjenega nivojskega prehoda v bližini Sončnih dvorov pa bodo zgradili dodatni podhod. Nadgradnja železniške postaje naj bi bila končana v 12 mesecih. Vrednost celotne nadgradnje, vključno z izgradnjo novega nadvoza, je ocenjena na 24,1 milijona evrov.