stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Mokronog

FOTO: V Mokronogu določili nova pravila o obratovalnem času

Piše: Radio Krka/Lapego

Čas objave:
18.06.2015 10:37

Člani občinskega sveta v Občini Mokronog-Trebelno so na včerajšnji seji med drugim sprejeli pravilnik o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Mokronog-Trebelno.

(Foto:Lapego)

"S pravilnikom za določitev podaljšanega obratovalnega časa želimo podrobneje določiti merila in pogoje za pridobitev soglasja za podaljšani obratovalni čas. Gostinskim lokalom dajemo možnost tudi podaljšanega časa ob izrednih priložnostih in prireditvah in možnost podaljšanja pred državnimi prazniki, na drugi strani pa določamo tudi pogoje za preklic izdanega soglasja," pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj. (pripeta tonska izjava Mojce Pekolj)

Na seji so se seznanili tudi s tožbo v projektu gradnja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij. Nosilna občina v konzorciju sedmih občin je bila Občina Mokronog-Trebelno, ki sedaj vodi tudi dialog z državo, ki s tožbo od občin konzorcija zahteva plačilo 2,4 milijona evrov. V Mokronogu so prejeli poziv k predložitvi odgovora na tožbo in povabilo za postopek mediacije. V skladu s predhodnim dogovorim županov vseh sodelujočih občin konzorcija je Občina Mokronog-Trebelno pooblastila Odvetniško pisarno Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o. iz Ljubljane, za zastopanje in pripravo odgovora na vloženo tožbo.

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je včeraj med drugim dal tudi soglasji k ponovnemu imenovanju direktoric Zdravstvenega doma Trebnje in Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje, mag. Vere Rozman in Patricije Pavlič. Strinjali pa so se tudi z razširitvijo storitve pomoč na domu, ki jo izvaja Dom starejših občanov Trebnje, na nedelje in praznike, s čimer bodo občani lahko storitev uporabljali vse dni v letu (cena ure za občana med tednom 6,29 evra in ob nedeljah in praznikih 6,96 evra). V Mokronogu so sprejeli tudi pravilnik o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Mokronog-Trebelno za programsko obdobje 2015-2020.

Mojca Pekolj o pravilniku