zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Krško

FOTO: V Nerezinah tabor za nadarjene

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2016 15:48

Zveza prijateljev mladine Krško in Rotary klub Čatež sta v Otroškem naselju ZPM Krško v Nerezinah organizirala in izvedla tridnevni tabor s podjetniškimi delavnicami za nadarjene učence in dijake iz socialno manj spodbudnih okolij Posavja.

Tabora se je udeležilo 30 mladih, ki so pod vodstvom mentorjev spoznavali svet podjetništva, možnosti srednješolskega in fakultetnega izobraževanja, se seznanili s Posavsko štipendijsko shemo in prisluhnili udeleženki mednarodne študentske izmenjave Erazmus. Kreativno podjetniški tabor je bil namenjen mladim, pri katerih smo vzbudili željo po lastnem razvoju, ustvarjanju in zavedanju, da je uspeh mogoč.

V okviru delavnic so mladi preizkušali in razvijali svoje komunikacijske spretnosti, ki so ključne za uspeh v poslovnem svetu. Z iskanjem asociacij so iskali pozitivne in negativne lastnosti podjetnika ter lasten pogled na svet podjetništva. Preizkusili so se tudi v organiziranju, pogajanju in uveljavljanju lastnega interesa. Delavnice so potekale z aktivnim sodelovanjem vseh udeležencev in so pri mladih spodbudile zanimive ideje, ki so jih predstavili v obliki poslovnega načrta.

Na predstavitvi študijske izmenjave, ki jo je izvedla absolventka fizioterapije, je bila opisana njena osebna izkušnja dveh izmenjav v okviru programa Erasmus+, v španskem mestu La Coruna. Poleg formalnega izobraževanja (opravljanje izpitov in praktičnega usposabljanja) in vseh potovanj, ki jih je opravila v tem času, je predstavila tudi možnosti izmenjave za učence in dijake v okviru šole ali različnih programov/institucij, ki organizirajo različne vrste izmenjav. V pogovor je vpletla tudi udeležence tabora in jih navdušila za ta način učenja oz. pridobivanja izkušenj v tujini.


V zadnjem delu so mladi spoznali Posavsko štipendijsko shemo, in druge možnosti pridobivanja štipendij. Seznanili so se z možnostjo nadaljevanja šolanja v Posavju in pomenu mladih, nadarjenih za razvoj lokalnega okolja. Čas med delavnicami so izkoristili za druženje, razvedrilne igre in kopanje. Mladi so bili nad taborom navdušeni in hvaležni Rotary klubu Čatež, ki jim je s svojo donacijo omogočil nepozabno izkušnjo.

ZPM Krško z izvedbo takih in podobnih taborov in letovanj uresničuje svoje poslanstvo pod geslom 'Za srečnejše otroštvo' za vse otroke in mladostnike.