pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Sevnica

FOTO: V novo šolsko leto z novimi prostori

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.08.2016 17:23

V Sevnici se pred pričetkom novega šolskega leta zaključujeta gradnja šole v Tržišču in telovadnice v Šentjanžu. Obe prinašata zelo kakovostne vzgojno-izobraževalne pogoje, pa tudi večnamenska prostora za izvedbo raznih družabnih prireditev.

Z gradnjo nove osnovne šole v Tržišču je Občina Sevnica kot investitor pričela konec avgusta 2014. Nova devet-oddelčna šola ima poleg učilnic še knjižnico, šolsko kuhinjo z jedilnico, tehnične prostore, prostore za upravo šole, večnamenski prostor, novo telovadnico. S 1. septembrom 2016, ko se pričenja pouk na novi lokaciji, bo vse našteto velik premik v pogojih vzgojno-izobraževalnega dela; prej je pouk namreč potekal na treh lokacijah.

Po lani izvedeni energetski sanaciji Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž je šolski kompleks zaokrožila še izgradnja nove telovadnice. Investicija izpolnjuje dolgoletno potrebo po sodobnih prostorih za delo v osnovni šoli, prav tako pa tudi potrebo po večjem prostoru za večnamensko rabo, namenjenemu kraju in krajanom. Gradnja je zaključena, uporabno dovoljenje je pridobljeno, v prvih septembrskih dneh pa bo telovadnica dobila še novo opremo. Načrtovana otvoritev telovadnice je v jeseni, v okviru praznika Krajevne skupnosti Šentjanž.