zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

FOTO: V objemu trškogorskih dreves

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2016 16:55

Ob svetovnem dnevu turizma so v turistično rekreativnem društvu Srce Dolenjske organizirali pohod, ki so mu slikovito nadeli naziv "V objemu trškogorskih dreves".

27. september je namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za ves svet. Letošnja tematika je bila turizem za vse, s spodbujanjem univerzalne dostopnosti. Pri tem je zlasti zeleni turizem tisti, ki ponuja največ možnosti za razmah tako turizma kot celotne družbe.
Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske je skupaj s Planinskim društvom Krka Novo mesto letošnjem svetovnem dnevu turizma dalo še poseben pomen. Organizirali so pohod "v objem vsemogočnih dreves" ter občudovali izjemno moč narave. Tako so ugotavljali, da Trško goro ne sestavljajo samo zidanice in žlahtna kapljica. V sebi nosi namreč zeleni potencial in ravno prav se jim je zdelo, da so si ga bližje spoznali prav na ta dan.
Sprehod vedno dobro dene

Ogledali so si dragoceni zeleni biser slap Kobila, se predajali šumenju potoka Lešnice ter veselo pokramljali. Na poti so srečali prijazne in odprte ljudi, ki so jim izkazali gostoljubje, se okrepčali tudi s cvičkom in vstopili v duhovno središče cerkve ter občutili izjemno energijo večstoletnih lip. Prijetna, pa tudi kar precej dolga pot se je vila mimo Črešnjic globoko v gozd proti cerkvi, od tam pa naprej v Grčevje ter nato proti cilju našega pohoda.
"Hvala vsem, ki ste nas obiskali, hvala g. Antonu Progarju, predsedniku Planinskega društva Krka za podporo in vzajemno sodelovanje. Še bomo ponovili, o tem ni dvoma," so zapisali v društvu Srce Dolenjske.