stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Sevnica

FOTO: V Sevnici se začenja ocenjevanje modre frankinje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.05.2016 07:06

Na Gradu Sevnica se bo danes ob 12. uri začelo mednarodno ocenjevanje modre frankinje v okviru tradicionalnega 6. festivala modre frankinje.

6. festival modre frankinje bo v četrtek, 9. junija, od 17. do 22. ure na Gradu Sevnica.

Prejšnji petek so na trgu starega mestnega jedra Sevnice naredili živahen in okusen vinsko-kulinarični uvod v tradicionalni festival Sevniško grajsko poletje 2016 s prireditvijo "Sevn'ška kuhinja na trgu in mali festival modre frankinje". Organizator dogodka KŠTM Sevnica je v sodelovanju z Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske na trg privabil izjemne ponudnike pristne kulinarike, žametnih vin ter številne obiskovalce.

Sodelujoči vinarji so bili: Vinska klet Mastnak, Vinska klet Krško - KZ Krško, Vina Zajc, Vina Kozinc, Vinarstvo Žaren, Hiša frankinje - Vinarstvo Kerin, Marjan Jelenič, Klet Pirc in Kobal Family Wines (Kmetija Kobal), ponudniki hrane pa: Gostišče Dolinšek z Vrha pri Boštanju, Gostilna Repovž iz Šentjanža, Gostilna Pri Šoferski mamici z Ločice pri Vranskem in Gostilna Pečnik iz Brestanice.

Dogodka z raznoliko in kulinarično dovršeno ponudbo jedi in vin s poudarkom seveda na modrih frankinjah se je udeležilo več sto obiskovalcev iz Posavja in širše, posebni gostje so bili tudi češki kolesarji, kitajski in ameriški turisti ...