volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trebnje

FOTO: V Temenici spet poginile ribe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.08.2016 13:23

V kraju Grm v občini Trebnje, naj bi brez jasnega vzroka prišlo do pogina rib v bližnji Temenici. Po prvih ocenah naj bi poginilo več kot 100 kilogramov rib. Vučković je javil, da je skupna količina pobranih rib iz Temenice 120 kg, ostalo je še nekaj rib, a zaradi razkrajanja in nedostopnega terena ne bodo več nadaljevali s pobiranjem. Ribe so pobirali tri dni.

Republiška uprava za zaščito in reševanje na svoji spletni strani poroča, da je dopoldne okoli 11.ure prišlo do pogina rib iz neznanega razloga v kraju Grm pri Trebnjem. Informacijo smo preverili pri Ribiški družini Novo mesto, ki upravlja z ribami na obmolčju Temenice. Kot nam je povedal predsednik Ribiške družine Novo mesto Djordje Vučković, je po prvih ocenah poginilo za več kot 100 kg rib.

V reki Temenici je do pogina v zadnjem času prišlo že tretjič, skoraj vedno po večjem neurju, zato ribiči predvidevajo, da je tudi tokratni pogin posledica sinočnjega neurja, natančne razloge bo razkrila nadaljna preiskava. Območje pogina so si ob ribičih ogledali tudi policisti. Ribiči predvidevajo, da je večja količina vode s seboj v Temenico prinesla tudi kakšne negativne emisije.


Kraj pogina je po besedah Vučkovića 200 m pod čistilno napravo v Trebnjem, s katero upravlja Komunala Trebnje. Poginjene ribe so vse do kraja, kjer Temenica ponikne. Po prvih ocenah je poginjenih rib nekje za 100 kg, morda celo več, a natančna količina bo znana, ko bodo poginjene ribe pobrali oz. - kot pravi Vučković - danes pozno popoldne.

Đ.Vučković, preds.RD Novo mesto o pobinu rib