zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

FOTO: Velik porast števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
24.04.2020 11:26

Od uveljavitve ukrepov za zajezitev epidemije covid 19 so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali 67 prometnih nesreč, v katerih sta umrli dve osebi, trije udeleženci so utrpeli hude poškodbe, 23 oseb pa je bilo lažje poškodovanih.

15 prometnih nesreč oziroma kar 22,4% vseh nesreč so povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V teh nesrečah je ena oseba umrla, štirje udeleženci so utrpeli lažje poškodbe, v ostalih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda. V enakem obdobju leta 2019 je bil delež alkoholiziranih povročiteljev prometnih nesreč 9,9%.

Ostanite doma.jpg
Hvala vsem, ki spoštujete ukrepe
Foto: PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto bodo tudi ta konec tedna preverjali ali državljani upoštvajo ukrepe, namenjene zajezitvi epidemije covid 19, ki se nanašajo na prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih in površinah in gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Ob tem bodo še posebej pozorni na kršitve cestno prometnih predpisov in pishofizično stanje voznikov motornih vozil.

Vse voznike v cestnem prometu pozivajo, da dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo trezno in odgovorno in se ne izpostavljajo tveganjem in nevarnostim v prometu. Voznikom enoslednih vozil - motoristom in kolesarjem svetujejo, da poskrbijo za svojo vidnost in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu, predvsem voznikov motornih vozil.